Aktuelle nyheder - Byggeri

Fibernet breder sig til hele landet

#### Hurtigt internet er en nødvendighed for en moderne virksomhed, og med udbredelsen af fibernet, er det netop, hvad der er på vej.

Del artiklen på

En af forudsætningerne for at drive en moderne og effektiv virksomhed er, at man har adgang til lynhurtigt internet - og i dagens Danmark er hurtigt internet lig med fibernet. De fleste af os kender følelsen af at spilde værdifuld tid, fordi internetforbindelsen er langsom og i nogle tilfælde også ustabil. Det skaber usikkerhed i forhold til, om man rent faktisk får det ud af virksomhedens potentiale, man kunne, hvis forholdene var anderledes.

 

Problemet er størst i områderne uden for de store byer, hvor det er mere omkostningsfuldt og mindre profitabelt at grave nye kabler, der kan sikre hurtigt internet ned. Årsagen er ganske simpelt, at der er færre kunder til at betale den store investering, som det er at udbrede fibernet, som er den løsning, der giver det absolut hurtigste internet.

 

Heldigvis er der nye tider på vej. For selv om regeringen i det energiforlig, der blev indgået i foråret 2018, ikke nævner fibernet med et eneste ord, er der andre aktører, der investerer massivt i den moderne og effektive teknologi. Flere af landets store energiselskaber har kastet milliarder af kroner i etableringen af fibernet, og det kommer også landdistrikterne til gode.

 

Fibernet er en type bredbåndsforbindelse, der anvender fiberkabler. Disse fiberkabler består af små lysledere, der transporterer data med lysets hastighed. Hver lysleder er ikke tykkere end et menneskehår og er lavet af glas eller plastik, der fungerer som små spejle.

 

Fordelene ved fibernet kan ikke overdrives, når man sammenligner med det eksisterende netværk, der hovedsageligt distribueres gennem kobberkabler. Disse kabler er ejet af TDC, som i praksis skal give andre internetdistributører tilladelse til at levere ydelser over netværket. Med fibernet forholder det sig helt anderledes, og det giver mulighed for ikke alene at sikre hurtigt internet til virksomhederne, men også fibernet til en god pris i forhold til de eksisterende løsninger.

 

Private husholdninger vil opleve fibernet som en mere stabil og hurtigere internetløsning, men for de fleste hjem vil den eksisterende båndbredde være rigeligt til at streame film, spille online osv. Men for virksomheder i hele landet vil fibernet gøre en væsentlig forskel. Mange virksomheder er afhængige af at kunne sende store mængder data over nettet, og nogle steder i landet betyder det, at man i dag skal planlægge ganske meget, for at være sikker på, at materialet når frem til tiden: med uploadtider, der kan være fra timer til dage, er det en væsentlig stopklods for udvikling.

 

Men med fibernet er historien en helt anden. Her vil man kunne up- eller downloade enorme datamængder på kort tid. Derudover vil man opleve, at det er ligegyldigt, hvor mange enheder, der er på nettet samtidig - fibernet, som består af lyslederkabler - giver samme båndbredde til brugerne uanset, hvor mange, der i virksomheden, der er på nettet samtidig. Teoretisk set, kan man faktisk samle alle Danmarks ADSL-forbindelser i ganske få lysledere - så effektivt er de lyslederkabler, fibernet består af.

 

Der er derfor ingen tvivl om, at fibernet er fremtidens internetforbindelse, som både vil skabe større sammenhængskraft og mere velstand til de virksomheder, der har muligheden for at tilslutte sig.

Læs mere om Byggeri

22/1 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.