Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flere byggefirmaer overvejer at ansætte kvinderArkivfoto: Dansk Byggeri/Ricky John Molloy.

Flere byggefirmaer overvejer at ansætte kvinder

Op mod halvdelen af virksomhederne i byggeriet overvejer at ansætte kvindelige håndværkere, viser en ny undersøgelse. Men antallet af ansøgere er for lavt

Del artiklen på

Der er langt mellem kvinderne i bygge- og anlægsbranchen og endnu længere mellem de kvindelige medarbejdere, der svinger hammer, skovl og murske. Men det skyldes ikke, at arbejdsgiverne ikke vil have kvinderne. En undersøgelse fra Dansk Byggeri viser tværtimod, at flere bygge- og anlægsvirksomheder er interesserede i at få kvindelige håndværkere med på holdet.

I spørgeskemaundersøgelsen svarer 47 % af de adspurgte virksomheder, at de overvejer at ansætte kvindelige faglærte eller ufaglærte håndværkere. Det er en stigning ift. sidste år, hvor ca. en tredjedel gik med samme overvejelse.

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at flere virksomheder overvejer at ansætte en kvindelig håndværker, men jeg så gerne, at der var endnu flere. Vi arbejder nemlig med, at det skal blive mere naturligt, at bygge- og anlægsbranchen også er for kvinder, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Stadig for få ansøgere
Flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har stadig til gode at modtage en jobansøgning fra en kvinde. Kun en tredjedel af virksomhederne svarer i undersøgelsen, at de har fået ansøgninger eller henvendelser fra kvinder. Og mangel på ansøgninger er den største årsag til, at virksomheder ikke har ansat kvindelige håndværkere, viser undersøgelsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi fortsat skal arbejde benhårdt for, at flere kvinder får øjnene op for en fremtid som eksempelvis murer, struktør eller snedker. Det er svært for virksomhederne at rekruttere kvinder, hvis ansøgerfeltet ikke bliver større, siger Louise Pihl.

Færre mener, at kvinder ikke passer ind
I undersøgelsen svarer knap en fjerdedel af virksomhederne uden kvindelige ansatte, at det er en tilfældighed. 16 % svarer derimod, at det skyldes, at kvinderne ikke 'passer ind i virksomheden'. Det er færre end sidste år, hvor hver fjerde virksomhed brugte den begrundelse.

- Det viser, at vi ikke er i mål med at ændre synet på bygge- og anlægsbranchen til at være en branche for alle uanset køn. Det kræver selvfølgelig tid, men derfor er jeg også glad for, at der nu er færre virksomheder, der mener, at kvinder ikke passer ind, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri stiftede i 2018 Byggeriets Kvinderåd, der i januar i år præsenterede en række konkrete anbefalinger til, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan tiltrække og fastholde flere kvinder.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder