left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Folketinget kommer med nye coronainitiativer

Folketinget kommer med nye coronainitiativer

Folketinget har førstebehandlet lovforslaget om rentefri lån til små- og mellemstore virksomheder.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Formålet med forslaget er at styrke virksomhedernes likviditet med yderligere syv milliarder kroner, og ifølge fungerende finansminister Morten Bødskov har et bredt flertal i Folketinget dermed samlet styrket likviditeten i danske virksomheder med 300 milliarder kroner og udbetalt hjælpepakker for 28 milliarder kroner siden coronaen ramte Danmark.

- Dansk erhvervsliv er hårdt ramt af den seneste virusbølge. Det gælder ikke mindst de små og mellemstore virksomheder, som er nødt til at holde lukket for at begrænse smitten. Derfor har Folketinget behandlet et lovforslag, som via rentefri lån styrker likviditeten for de særligt udsatte virksomheder og erhverv, siger Morten Bødskov.

Mange initiativer
Han er opmærksom på, at de erhvervsdrivende kæmper for at stå igennem den nye bølge af corona, og derfor er man klar med nye initiativer, som kan hjælpe dem gennem krisen.

Initiativerne omfatter blandt andet en generel udskydelse af betalingsfristerne for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag, B-skat og moms – samt lønsumsafgift for visse virksomheder.

Den omfattende adgang til likviditet skal ses i sammenhæng med Folketingets hjælpepakker til erhvervslivet.

Det gælder blandt andet lønkompensation, kompensation til selvstændige og for faste omkostninger. I alt er der behandlet flere end 228.000 ansøgninger om kompensation og udbetalt cirka 28 milliarder kroner siden marts 2020. Alene i 2020 holdt Folketinget hånden under 79.000 danske job.

Klaret sig relativt godt
Den fungerende finansminister er ikke i tvivl om, at det har været nødvendigt, og at den aktive og krisedæmpende politik har været medvirkende til, at Danmark har klaret sig relativt godt igennem krisen:

- Billedet havde været mere dystert, hvis ikke vi havde holdt en stor hånd under danske job og virksomheder, siger han

Det forventes, at ansøgningerne om kompensation vil stige markant i de kommende uger, nu hvor de generelle hjælpepakker om lønkompensation og dækning af faste omkostninger er genåbnet for hele landet.

Læs mere om Byggeri

25/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.