left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

For lidt grønne hensyn i offentlige udbudBranchedirektør Jakob Scharf (Foto Sif Meincke)

For lidt grønne hensyn i offentlige udbud

En ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser ifølge DI, at skuffende få udbud fokuserer på bæredygtighed.

Del artiklen på

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen præsenterer årligt en redegørelse om offentlig-privat samspil i Danmark. Og i år indgår et særligt kapitel om grønne offentlige udbud, hvor styrelsen med tekstalgoritmer har kortlagt, om offentlige ordregivere har inddraget klima- og miljøhensyn i deres udbud.

44 procent af alle udbud indeholder ord, som indikerer, at udbuddet lægger vægt på bæredygtighed. Det er eksempelvis miljømærker eller levetids/totalomkostninger.

Skuffende og ærgerligt
Branchedirektør Jakob Scharf fra DI kalder det ’skuffende og ærgerligt’, at kommuner, regioner og andre offentlige ordregivere ikke har et større fokus på miljøhensyn og bæredygtighed, når de køber ind.

- Virksomheder står klar til at bidrage til den grønne omstilling, og de bæredygtige løsninger er allerede på hylderne. Desværre er efterspørgslen begrænset, siger Jakob Scharf.

DI lancerede i 2020 et politisk udspil om bæredygtige offentlige indkøb. Udspillet lancerer en række kriterier for bæredygtighed, herunder at et udbud er bæredygtigt, hvis der er inddrager miljømærker, innovationsklausuler eller krav om genanvendelse.

Op i tempo
- De grønne offentlige udbud skal op i tempo. Derfor foreslår DI, at vi sætter som ambition, at 80 procent af de offentlige vareindkøb er grønne og bæredygtige i 2025. Det er realistisk og nødvendigt. Den offentlige indkøbsmuskel på 380 milliarder kroner er en vigtig løftestang for den grønne omstillingen i hele Danmark, slutter Jakob Scharf.

DanB

Læs mere om Byggeri

22/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.