Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Forbedret arbejdsmiljø er lavt hængende frugterEnhedlistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, efterlyser hurtigere indsats for at forebygge arbejdsulykker

Forbedret arbejdsmiljø er lavt hængende frugter

Enhedslisten mener, at små ændringer i arbejdsmiljøet kan forebygge skader på liv og helbred

Del artiklen på

Enhedslisten har stillet to forslag i Folketinget om at forbedre den forebyggende indsats for arbejdsmiljøet.


Det ene forslag skal sikre, at arbejdsmiljørepræsentanten altid skal inddrages, når Arbejdstilsynet er på kontrolbesøg på arbejdspladsen, mens det andet betyder, at de ansatte på virksomheder med fem eller flere ansatte har ret til at vælge en arbejdsmiljørepræsentant, der kan tage deres sag overfor arbejdsgiveren.
I dag er den nedre grænse 10 ansatte.

Koster årligt 84 milliarder kroner
Ifølge Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, er der et akut behov for at forbedre arbejdsmiljøindsatsen på især de små og mellemstore arbejdspladser.

Han peger på, at 61.000 hvert år udsættes for en arbejdsskade, der i mange tilfælde ændrer deres liv og helbred:

- Det koster samfundet mere end 84 milliarder kroner i sygedagpenge, behandling, pension og arbejdstab. I det arbejde er arbejdsmiljørepræsentanten en af hovedpersonerne. Hvis vi sikrer valg af arbejdsmiljørepræsentanter på små virksomheder, og hvis hun eller han inddrages i virksomhedens forebyggende indsats, kan der skabes store resultater uden større investering. Der er tale om meget lavt hængende frugter, siger Christian Juhl.

Indsatsen parkeret i eksperudvalg
Han mener ikke, at regeringen ønsker at tage nye initiativer på området, fordi ’de har parkeret indsatsen i et ekspertudvalg’.

Udvalget har i øvrigt for anden gang udsat afslutningen på deres arbejde med et halvt år, så man tidligst til oktober får deres forslag på bordet:

- Det er en skandale for de mange arbejdsskadede, hvoraf 2000 hvert år mister livet, at beskæftigelsesministeren forholder sig passivt til arbejdsskaderne, slutter Christian Juhl.

DanB

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder