Aktuelle nyheder - Byggeri

Forfra med infrastrukturplan

Forfra med infrastrukturplan

Danmarks nye transportminister sletter alle eksisterende planer og begynder forfra med et tomt stykke papir, når der skal forhandles infrastrukturinvesteringer

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Den nye transportminister Benny Engelbrecht ønsker ifølge Jyllands-Posten en bred aftale om den danske infrastruktur. Togfonden og aftalen om ’Bedre og billigere kollektiv trafik’ står dog til at blive gennemført. Det er der nemlig politisk flertal for alene med venstrefløjen.

Benny Engelbrecht slår fast, at alle store infrastrukturprojekter, der skal bygges frem mod 2030, skal på forhandlingsbordet, og at han starter HELT forfra.

Det betyder, at den tidligere regerings aftale med Dansk Folkeparti er smidt på den politiske kirkegård, og at ministeren med en bred aftale sandsynligvis kommer til at lægge en række vejprojekter i en mølpose, som ikke åbnes, før en borgerlig regering eventuelt kommer til magten.

Projekter lægges i mølposen
Transportministeren er afhængig af venstrefløjen, og derfra er der næppe udsigt til projekter som Hærvejsmotorvejen, en tredie Limfjordsforbindelse, Hærvejsmotorvejen, Ring 5 uden om København og motorvejen mellem Rønnede og Næstved bliver realiseret.
fremmet.

Jyllands-Posten skriver, at transportministeren bekræfter, at både Socialdemokratiets egen plan om at bygge nye motorveje, broer og jernbaner for i alt 70 milliarder kroner, og den ’blå’ aftale om at bruge 112 milliarder kroner på en række bestemte trafikprojekter, tages af bordet og skal forhandles igen.

Til gengæld vil den nye regering og ikke mindst dens parlamentariske flertal satse voldsomt på mere kollektiv trafik.

Kampen er igang
Og kampen om regeringens gunst er allerede i fuld gang, og den nye transportminister Benny Engelbrecht har blandt andet modtaget en henvendelse fra foreningen ’Nej til Ring 5’, der anmoder om et møde med ministeren:

 

- I foreningen er vi meget optaget af at etablere en god dialog med regeringen og politikerne i Folketinget i en sådan grad, at man en gang for alle må slå fast, at den vej ikke skal bygges. Hertil kommer, at en Ring 5 motorvej vil øge CO2-udledningen og dermed modarbejde den nye regerings ambitiøse målsætninger på klimaområdet.

- Vi mener det er afgørende at få nye perspektiver ind i vurderingen af, hvordan man løser
trængselsproblemerne i Hovedstadsområdet, i stedet for blot at bygge nye veje.

- Vi håber at kunne etablere et positivt samarbejde med dig som transportminister i den nye regering og vil gerne bede om et møde om Ring 5, også for at diskutere andre løsningsmuligheder, lyder budskabet til den nye transportminister.

Læs mere om Byggeri

8/7 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.