Aktuelle nyheder - Byggeri

Formandsskifte i BAT’s Arbejdsmiljøudvalg

Formandsskifte i BAT’s Arbejdsmiljøudvalg

Efter otte år på posten gik Søren Schytte af som formand for BAT-Kartellets Arbejdsmiljøudvalg og overlod formandsposten til Tonny Olsen, der er Forbundsformand i Malerforbundet i Danmark

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

I sin afskedstale sagde Søren Schytte blandt andet, at noget af det, han ser tilbage på, og som har ændret markant på arbejdsmiljøet i den positive retning, er samarbejdet i BFA-BA:

- Her har vi sammen med arbejdsgiverorganisationerne brugt rigtig mange timer på udvikling af blandt andet vejledninger, fakta-ark, film og hjemmesider. Der har været mange kampe og uenigheder, men for dælen da, der er også mange resultater, som alle kan forbedre arbejdsmiljøet i byggebranchen, sagde han.

Han efterlyste, at virksomhedernes ledere og arbejdsmiljømedarbejderne i virksomhederne kommer mere ind i kampen, selv om ”det kræver en mester med røv i bukserne” at sige til sin svend, at ’nu skal du gøre det sådan og sådan’:

- Det er ude på arbejdspladserne problemerne opstår og altså også her de kan og skal løses…

Asbestområdet er for alvor kommet i fokus
En anden stor milepæl er autorisationsordningen på asbestområdet. I al den tid, Søren Schytte kan huske tilbage, har fagbevægelsen kæmpet for strammere regler, når det gælder asbest.

Allerede i 2018 nedsatte daværende beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen en teknikgruppe til at komme med anbefalinger til styrkelse af reglerne:

- Men kommissoriet var så stramt, at vi kun ramte de bløde områder, som nedsættelse af grænseværdi, kampagner og hjemmeside. Med den politiske aftale fra oktober 2022, som blandt andet indeholder en autorisationsordning, er vi kommet et stort skridt i den rigtige retning, sagde den afgående formand.

Samarbejde med politikerne
Den nye formand, Tonny Olsen, understregede, at Arbejdsmiljøudvalget vil ’forsætte det gode samarbejde med arbejdsgiverne’ og styrke samarbejdet med politikkerne:

- Vi glæder os til at møde de mange nye ansigter på Christiansborg, der får med arbejdsmiljø at gøre. Dårligt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, kemi, nedslidning, og de alt for mange alvorlige ulykker, der sker i byggebranchen, samt et arbejdsliv, man kan holde til, vil helt sikkert være fokusområder for mig og for BATs Arbejdsmiljøudvalg i fremtiden, sagde Tonny Olsen

Læs mere om Byggeri

22/11 2022