Aktuelle nyheder - Byggeri

Forsvarets bygninger er slidt nedRuslands invasion i Ukraine har øget Forsvarets bevillinger betragteligt.

Forsvarets bygninger er slidt ned

Et kasseeftersyn i Forsvarsministeriet viser, at der er et betydeligt efterslæb på vedligehold af Forsvarets bygninger.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Efterslæbet er opbygget over en længere periode og skyldes blandt andet, at produktionskapaciteten i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ikke har været høj nok til at vedligeholde og udbygge Forsvarets ejendomme tilstrækkeligt.

Det betyder, at Forsvaret i dag ikke til fulde råder over den bygningsmasse, der skal til for at understøtte Forsvarets kapaciteter, og visse steder har bygningsmassen heller ikke den kvalitet, man kan forvente af et moderne Forsvar i forhold til bygningsfaciliteter til mandskab og materiel.

Nedslidte kloakker
Samtidig peges der på, at der er den nye forsvarsforligsperiode også kunne være øgede udgifter som følge af højere krav til blandt andet sikkerhed og arbejdsmiljø.

Eksempelvis har det været nødvendigt at udskyde opbygningen af ’3. Opklaringseskadron’ på Bornholm, fordi det ikke har været muligt rettidigt at opføre de nødvendige bygninger, der skal huse eskadronen.

Der gøres også opmærksom på, at en stor del af Forsvarsministeriets ejendomme er bygget i 1950’erne, og mange kloakker og øvrige ledningsnet derfor er nedslidte. Manglende udbedring og vedligehold af aldrende kloaksystemer resulterer i flere vandskader og øgede driftsudgifter, og derfor er der et behov for flere penge til vedligehold på disse områder.

Læs mere om Byggeri

25/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.