Aktuelle nyheder - Byggeri

Fra advokatkontor til hotelFoto: Thomas Mølvig / Luplau & Poulsen.

Fra advokatkontor til hotel

Med en transformation af kontorhuset ’Rådhusgården’ fra 2007 kan Aarhus byde på et nyt designhotel med værelser, som – selv med Radissons designmanualer – får Aarhus-æstetik

Del artiklen på

Af Marie Larsen

Gæsterne kommer til at bo imellem en god håndfuld af de store seværdigheder i Aarhus; med udsigt til Ridehuset, Rådhuset, Aaros og Musikhuset og med direkte adgang til fods til et af Danmarks største fodgængershoppingområder.  

Rådhusgården, som hotellet er flyttet ind i, var oprindeligt et erhvervsbyggeri med bl.a. advokatkontorer, fra 2007, som Arkitema tegnede i sin tid. Bygningen afslutter gågaden Frederiksgades forløb og er med til at definere og afgrænse Rådhuspladsen som byrum. Facaden mod Frederiksgade er en moderne fortolkning af den gamle bys pille-vindue rytme, mens facaden mod Vester Allé åbner sig mod udsigten med glas og lette fyldninger og en stor fireetagers åbning til en atriumgård.

Materialevalget er inspireret af de omkringliggende bygninger: De lette fyldningspartier af profilerede kobberplader er et materiale, der optræder på Rådhusets tag. Murenes grådæmpede tegl refererer til ’Handelsbankhusets’ facade mod Frederiksgade, og stueetagen er let og åben med butikker som en integreret del af bybilledet.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 4.

Læs mere om Byggeri

23/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.