Aktuelle nyheder - Byggeri

Fra historisk pensionat til moderne feriestedIllustration: PLH Arkitekter.

Fra historisk pensionat til moderne feriested

Det tidligere pensionat Hunosøgaard på Møn forvandles til et moderne feriested og markedsplads for lokale fødevarer

Del artiklen på

Efter fem års udviklingsarbejde går omdannelsen af det historiske pensionat Hunosøgaard på Højemøn nu i gang. Med Klintholm Gods som bygherre har PLH Arkitekter tegnet otte moderne hotellejligheder med tilhørende gårdbutik, som skal danne en uformel ramme af høj kvalitet om aktiv friluftsferie med unikke mad- og naturoplevelser.

- For os er det enormt livgivende at arbejde med denne type projekt, der er så lokalt forankret og kan være med til at understøtte det stærke lokale engagement, vi igennem alle årene har oplevet på Møn, siger partner og direktør Søren Mølbak fra PLH Arkitekter, der har står bag udviklingen af det tidligere pensionat.

Søren Mølbak glæder sig over muligheden for at arbejde videre på dette unikke sted og understøtte den lokalt forankrede turisme:
 
- Arkitektonisk er det spændende at skabe et byggeri, der giver mennesker mulighed for at komme så tæt på naturen som muligt. Vi håber, det kan være med til at styrke udviklingen af kvalitetsturisme, der har fokus på oplevelsen af Møns særlige natur, kultur og fødevarer.

I smukt, varieret landskab
Som del af Realdanias udviklingindsats 'Fremtidens Herregård' er projektets ide at gentænke Hunosøgaards historiske anvendelse og identitet og styrke herregårdens eksisterende turisme med udgangspunkt i områdets mange friluftsaktiviteter og etablering af en markedsplads for lokale fødevarer. Landskabet på Højemøn hører til blandt Danmarks smukkeste og mest varierede. Siden begyndelsen af 1800-tallet har området været et populært feriested og var et eftertragtet motiv for flere af datidens store guldaldermalere.
 
Hunosøgaard blev opført som pensionat i slutningen af 1800-tallet med udsigt over Hunosø og idyllisk placeret få hundrede meter fra Møns Klint mellem skov og vidde græsningsarealer. Siden er huset flere gange ombygget, nye bygninger er tilføjet, og de seneste 25 år har Hunosøgaard været bortforpagtet og drevet som vandrehjem. Siden 2013 har vandrehjemmet været lukket, og Klintholm Gods, som ejer stedet, ønsker derfor at udvikle det til nye aktiviteter.  
   
Med sans for tid og sted
Hotellejlighederne opføres som et længehus, der falder naturligt ind i det historiske kulturlandskab og de omkringliggende landbrugsbygninger og bindingsværkshuse. Husets design har en rustik karakter med referencer til ladebygningens typologi med høj tagryg og store porte i facaden. Huset vil stå i naturtræ med grønt tag beplantet med sedummosser. Også værelserne får indvendig træbeklædning, og et stort vindue med en dyb, lavtsiddende karm bringer udsigten over søen helt ind i de enkelte værelser.

Oprindeligt indgik det gamle hovedhus som en del af den nye arkitektur, men det har vist sig, at man ikke er i stand til at bevare det. Det nye byggeri tager i stedet udgangspunkt i hovedhusets nuværende placering, og PLH Arkitekter anlægger en terrasse på det gamle hovedhus' kampestenssokkel. Desuden genskabes den oprindelige udsigt til søen allerede ved ankomsten. Det sker ved at fjerne nogle senere opførte tilbygninger og genetablere trappen, som i sin tid forbandt huset med søen og bådebroen.   

-kj

Læs mere om Byggeri

23/3 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.