Aktuelle nyheder - Byggeri

Fremgang for byggeriet uden overophedning

Fremgang for byggeriet uden overophedning

Samlet for årets tre første kvartaler har byggeriet trods haft marginal omsætningsfremgang, og i DI Dansk Byggeri er der tro på, at fremgangen fortsætter i 2021

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Danmark er hårdt ramte af coronaens hærgen, og mange har da også måttet stille sig over i ledighedskøen.

Men for byggebranchen har ikke mindst politikernes omhu og muligheder for at gøre en forskel virket.

Ifølge en analyse fra DI Dansk Byggeri hører byggeriet til de få brancher, der formår at holde skansen med en omsætning, som i år ligger på niveau med 2019, der var et godt byggeår.

Og DI Dansk Byggeri forventer endda yderligere fremgang i både omsætning og beskæftigelse i 2021.

Marginalt højere omsætning
Danmark Statistiks nye tal viser ifølge underdirektør Torben Liborius fra DI Dansk Byggeri, at omsætningen i byggeriet lå 1,2 mia. kr. højere i september 2020 end i september 2019. Samtidig har den samlede indenlandske omsætning været på cirka 207 milliarder kroner i årets første tre kvartaler, og det er nogenlunde samme niveau som i 2019.

Samlet for årets første ni måneder har byggeriet trods corona opnået en marginal omsætningsfremgang på 0,2 procent:

- Det er ikke mindst det suspenderede anlægsloft i kommunerne, der i år har sikret en høj omsætning i bygge- og anlægsbranchen. Hertil kommer mange små og store renoveringsopgaver i de private boliger, hvor vi under coronakrisen har set, at en del af familiernes normale rejsebudget er blevet kanaliseret over til boligforbedring i stedet, siger Torben Liborius.

Fremgang uden overophedning!
I den nye prognose fra oktober forventer DI Dansk Byggeri en fremgang i bygge- og anlægsinvesteringerne på 4,2 procent og en fremgang i beskæftigelsen på 2.500 personer.
Torben Liborius venter også et godt 2021 og henviser blandt andet til en høj aktivitet på renoveringsområdet:

- Især begynder renoveringen af almene boliger finansieret af Landsbyggefonden at slå igennem i omsætning og beskæftigelse. Samtidig giver de mange bolighandler også en del renoveringsopgaver på privatboligmarkedet, og endelig kommer Femern-byggeriet også så småt i gang i 2021, siger Torben Liborius, der dog benytter lejligheden til at efterlyser en langsigtet investeringsplan for infrastrukturen.

Kaster andre jobs af sig
Bygge- og anlægsbranchen er en vigtig brik i genopretningen af den danske økonomi, men samtidig slår underdirektøren fast, at der, trods forventningerne om fremgang, ikke er grund til at frygte overhedning i byggeriet:

- Samtidig skal man huske på, hvor tæt erhvervslivets brancher hører sammen. For hver gang, der skabes ét nyt job i bygge og anlæg, kaster det 0,7 jobs af sig i andre brancher som industri, handel, transport, rådgivning, siger Torben Liborius.


Læs mere om Byggeri

18/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.