Aktuelle nyheder - Byggeri

FRI savner politisk strategi for at nå klimamålHenrik Garver efterlyser mere handling og mindre snak om klimamål

FRI savner politisk strategi for at nå klimamål

Klimarådets rapport er alarmerende men ikke overraskende for Henrik Garver fra FRI

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Klimarådets statusrapport om regeringens resultater i forhold til de nationale klimamål har skabt røre på Christiansborg, fordi rapporten peger på, at Danmark er langt fra, hvor vi som land skulle være, hvis målsætningen om en 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030 skal realiseres.

Og rapportens konklusioner kommer ikke bag på direktør Henrik Garver fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI):

- Det er desværre ikke opløftende nyt, vi hører fra Klimarådet, men jeg kan ikke sige, at vi er overraskede. Vores medlemsvirksomheder har længe haft den holdning, at der mangler en konkret strategi og plan for eksisterende og fremtidige initiativer og teknologier, som udgør regeringens ’hockeystavsscenarie’, siger Henrik Garver

CO2-loft i byggeriet
Han peger på, at såvel de danske virksomheder som kommunerne er nået langt med flere af de initiativer og teknologier, som skal implementeres og udvikles, hvis 70 procent målet skal nås:

- Eksempelvis har byggebranchen længe ønsket et CO2-loft i reguleringen af byggeriet, og det offentligt-private samarbejde ’C4’, som arbejder med fangst og lagring af CO2, er klar til reducerer udledninger med 500.000 tons CO2 pr. år fra 2025. Derfor vil vi på det kraftige opfordre til, at regeringen udarbejder strategien og handlingsplanen i samarbejde med det private erhvervsliv, herunder rådgiver- og ingeniørvirksomhederne i FRI, og de kommunale aktører. Vi har den nødvendige viden og erfaring, som kan styrke strategien og planen, der skal bringe os i mål i 2030, siger Henrik Garver.

Ekstra fart på udviklingen
FRI mener, at regeringen også bør samle dansk erhvervsliv og kommunerne om en fælles indsats for at sætte ekstra fart på udviklingen.

FRI opfordre til, at alle kommuner SKAL lave de klimaplaner, som Klimarådet anbefaler. Derfor fremhæver FRI da også Københavns mål om klimaneutralitet, der har været en motor i C4-samarbejdet, hvor de kommunalt ejet forsyningsselskaber går sammen med en række andre aktører om fangst og lagring af CO2 - et initiativ, der reducerer udledninger med 500.000 tons CO2 pr. år fra 2025.

Læs mere om Byggeri

3/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.