left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Gennembrud for grøn genbrugsasfalt

Gennembrud for grøn genbrugsasfalt

Siden efteråret 2019 er der i Danmark gennemført otte teststrækninger med BSM-asfalt, og det er en stor succes

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Vejdirektoratet forsøger at udvikle en ny og mere bæredygtig metode til at reparere eller udskifte de bærelag, der ligger under asfalten på vejene.

Forsøgene foretages i samarbejde med dels asfaltbranchen og dels kommunale samarbejdspartnere, og formålet er at udskifte ny produceret asfalt med en form for ’grøn genbrugsasfalt’ - Bitumen Stabiliseret Materiale (BSM).

Det er en asfalttype, der bygger på genbrug af eksisterende materialer og samtidig produceres mere klimavenligt.

Områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratet slår fast, at hvis den grønne genbrugsasfalt bliver en succes, kan den udgøre et vigtigt skridt i den grønne omstilling af hele vejbranchen.

Positiv effekt
Vejdirektoratet har for nylig præsenteret en række rapporter, som dokumenterer den positive effekt af de forsøg med grøn genbrugsasfalt, der indtil videre er udlagt på vejene:

Ifølge Søren Andersen dokumenterer rapporterne, at den grønne genbrugsasfalt – det bærelag, der ligger under vejens slidlag - indtil videre fungerer godt på en række teststrækninger:

- Vi kan se, at BSM-asfaltens egenskaber er på tilnærmelsesvis samme niveau som almindelig asfalt. Det er naturligvis meget positivt, da det er en klimavenlig måde at etablere nye bærelag i vejene. Men vi skal naturligvis overvåge forsøget i de kommende år, før vi ved, om vi har fundet en permanent løsning, siger han.

Otte teststrækninger
Det er Teknologisk Institut, der har gennemført analysen og skrevet rapporterne på bestilling fra Vejdirektoratet.

Siden efteråret 2019 er der i Danmark gennemført otte teststrækninger med BSM-asfalt, som er fulgt op med omfattende analyser. Vejdirektoratet har igangsat et videre testprogram og analysearbejdet gennemføres af Teknologisk Instituts asfaltlaboratorium i løbet af 2021.

Læs mere om Byggeri

22/2 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.