Aktuelle nyheder - Byggeri

Øget behov for dokumentation hos materialeproducenterProduktionshal hos Celsa Steel Service.

Øget behov for dokumentation hos materialeproducenter

I en overgangsfase på tre år har materialeproducenter med ny EPD et behov for ekstra dokumentation, når nye og gamle EPD miljøvaredeklarationer skal sammenlignes

Del artiklen på

En direkte sammenligning mellem EPD miljøvaredeklarationer udregnet efter gammelt og nyt beregningsgrundlag er ikke længere muligt. Det skyldes, at beregningsgrundlaget for EN 15804, der ligger til grund for udarbejdelsen af en EPD, blev revideret i 2019.
 
Det nye beregningsgrundlag øger behovet for dokumentation hos de producenter, der får ny EPD, da der kan være store udsving i resultatet for henholdsvis ny og gammel EPD.
 
På EPD Danmarks hjemmeside anbefaler man i en overgangsperiode på tre år, at producenter med ny EPD får lavet et tillægsblad, der udregner CO2-beregningerne ud fra det gamle beregningsgrundlag. Dermed kan EPD’en anvendes i LCAbyg og andre lignende programmer, der foreløbigt alene håndterer data efter det gamle beregningsformat EN15804+A1.
 
Celsa Steel Service, der er leverandør af bæredygtig armering, er blandt de første, der har fået opdateret sin EPD efter den nye standard. Her er man opmærksomme på ukorrekte sammenligninger:
 
- Celsa har altid været en pioneer indenfor klimavenlig armering. At være et skridt foran er ikke altid lige nemt, men det er kernen i vores strategi. Vi er opmærksomme på, at entreprenørerne risikerer at sammenligne tal fra gamle og nye EPD-deklarationer uden at kende til forskellen. Med Celsa armering får man dog stadig en flot besparelse. Entreprenørerne kan efter det nye beregningsgrundlag spare i alt 30 % CO2 på Celsas armering set ift. LCAbygs standardværdi, der anvendes blandt danske rådgivere, lyder det fra Magnus Lundgren, der er direktør i Celsa Steel Service.  

Armering fra Celsas produktion i Ølstykke udleder ifølge det nye beregningsgrundlag for EPD 473 kg CO2 pr ton stål, sammenlignet med LCAbyg’s standardværdi på 683 kg. Med det nye beregningsgrundlag giver det en besparelse på 210 kg CO2 pr tons armering.

-kj

Læs mere om Byggeri

29/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.