Aktuelle nyheder - Byggeri

Glæde over slut med stop-and-goFormanden for SMV Danmark og Dansk Håndværk, Niels Techen

Glæde over slut med stop-and-go

Håndværkerfradraget er blevet permanent - i hvert fald så længe der er blå regering - det glæder formanden for SMV Danmark

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Formanden for SMV Danmark - tidligere Håndværksrådet, Niels Techen, er glad for, at partierne bag finanslovsforliget har gjort BoligJobordningen (håndværkerfradraget) permanent.

Han understreger, at det netop har været et længe næret ønske hos SMV Danmark, at virksomhederne har kunnet regne med, at håndværkerfradraget ikke forsvandt, og han siger til BygTek, at "stop-and-go" er meget uheldigt i relation til at, det skaber usikkerhed hos både forbrugere og virksomheder:

- Nu er der kommet ro på. Folk ved, hvad de har at holde sig til. Ordningen er god, både hvad angår at skabe opgaver for de mindre håndværkervirksomheder og bekæmpe sort arbejde, siger Niels Techen.

Godt for de små håndværksmestre
Han indrømmer, at der i øjeblikket ikke ligefrem er masser af ledig arbejdskraft, men peger på, at det først og fremmest er i hovedstadsområdet og de store byer, at der er gang i aktiviteterne, mens der i udkantsområderne fortsat kan være brug for flere opgaver, hvis blandt andet lærepladserne skal fastholdes:

- BoligJobordningen er god til at skabe aktivitet i eksempelvis sommerhusområder for de små lokale håndværksmestre. Ordningen er først og fremmest rettet mod energiforbedringer, og vi havde helst set, at den blev gældende for alle håndværksydelser. Alle erfaringer fra Sverige viser, at det er en god ordning, og det er vel også derfor, man nu har truffet beslutning om at gøre det permanent, siger Niels Techen, der selv har en mellemstor snedke-tømrervirksomhed.


Vil kæmpe for at bevare BoligJobordning
Spørgsmålet er så, om en eventuel fremtidig rød regering igen vil fjerne håndværkefradraget .

Der er Niels Techen straks mere i tvivl, om ordningen fortsætter sin status som permanent:

- Med hensyn til fremtiden viser al erfaring, at tingene kan laves om. Vi glæder os bare lige nu over, at den nuværende regering mener, at ordningen foreløbig skal være permanent. Skifter regeringen farve, må vi tage det derfra og kæmpe for, at BoligJobordningen fortsat er permanent. Det er jo den lille mester, som private forbrugere ringer til, når der er noget, de skal have ordnet, der fortsat vil have gavn af ordningen, fortsætter formanden for SMV Danmark, der samtidig er formand for Dansk Håndværk.

Ser gerne en bredere ordning
Der er dog skuffelse hos Danske Malermestre, der er blandt medlemsorganisationerne i SMV Danmark, over, at maling indendørs igen ikke er kommet med under BoligJobordningen.

Niels Techen forstår skuffelsen, men glæder sig dog over, at ordningen fortsat gælder maling af udvendige overflader:

- Vi havde gerne set en bredere ordning, som dækkede så at sige alt, der skal laves på boligen. Men nu nøjes vi med det næstbedste og glæde os over, at ordningen ikke blev lukket helt ned, slutter Niels Techen.

Læs mere om Byggeri

11/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.