Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Glæder sig over opbakning til energieffektivisering af bygningerDet er vigtigt med bred politisk opbakning til at energieffektivisering af bygninger indgår i forhandlingerne om en kommende energiaftale, lyder det fra adm. direktør Palle Thomsen.

Glæder sig over opbakning til energieffektivisering af bygninger

Ny energiaftale skal støtte energieffektive bygninger, mener Brancheforeningen Danske Byggecentre

Del artiklen på

Energiforbruget i bygninger udgør ifølge tal fra Energistyrelsen næsten 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark. Energien går primært til opvarmning, ventilation og belysning.

Der er derfor glæde hos Danske Byggecentre over, at der tilsyneladende er bred politisk opbakning på Christiansborg til energieffektivisering af bygninger, før de snarlige forhandlinger om en ny energiaftale påbegyndes. Målet er bl.a. at vi skal være fri for fossile brændstoffer i 2050.

- Det er utrolig vigtigt med politisk opbakning til energieffektive bygninger i Danmark, så vores bygninger kan blive så energineutrale som muligt. Det vil samtidig være et stort bidrag til at nedbringe udledningen af drivhusgasser ved energiproduktionen til gavn for miljøet, siger adm. direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen.

I EU er man i store træk enige om, at man skal sikre, at nybyggeri er tæt på energineutralt i 2020, og at eksisterende byggeri frem mod 2050 skal renoveres, så det også bliver energineutralt. Det er derfor klart, at energieffektivisering af vores bygninger slet ikke er til at komme udenom.

Ekstra opmærksomhed
Danske Byggecentre er arrangør af messen Byggeri’18, der afholdes 13. til 16. marts i Messe C i Fredericia. På messen uddeles Byggeriets Klimapriser, herunder Byggeriets Energipris, der gives til en producent af energibesparende bygningsdele eller komponenter til byggeriet, der har dokumenteret energieffektivitet og/eller energibesparelser ved anvendelse.

- Det er vigtigt for os, at Byggeri’18 er det udstillingsvindue, hvor byggevareproducenter kan vise de bedste produkter og løsninger til byggeriet frem, og samtidig give de producenter der gør en forskel i den energibesparende dagsorden mulighed for ekstra opmærksomhed overfor byggeriets parter.

-los


Læs mere om Byggeri

12/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder