Aktuelle nyheder - Byggeri

Har du styr på standarderne i BR18? Standarderne kan bruges som et værktøj til at styre og styrke kvaliteten i hele byggeprocessen, lyder det fra Anne Holm Sjøberg, afdelingschef i Dansk Standard. Arkivfoto

Har du styr på standarderne i BR18?

Standarder spiller en væsentlig rolle, når man som rådgiver eller udførende skal efterleve kravene i bygningsreglementet. Det er derfor en god ide at have styr på standarderne

Del artiklen på

Når du skal bygge nyt eller renovere, er der en række lovkrav, som det er nødvendigt at kende. Dansk Standard har udformet et nyt site, der kan hjælpe både bygherre, rådgiver og entreprenør eller håndværksmester med at blive godt klædt på til at bygge efter gældende standarder og krav i BR18.

- Alle der bygger, skal følge kravene i bygningsreglement og stå på mål for, at de lever op til de gældende regler. Det er derfor vigtigt, at man som bygherre, rådgiver eller udførende kender og anvender de standarder, der kan hjælpe en med at efterleve kravene - og samtidigt er standarder en måde at vise markedet, at man har styr på tingene, siger Anne Holm Sjøberg, afdelingschef i Dansk Standard og fortsætter:

- Der bliver hvert år lavet byggefejl for 10. mia. kr. herhjemme. Vi vil alle sammen gerne undgå fejl i byggeriet. Derfor: Brug nu standarderne som et værktøj til at styre og styrke kvaliteten i hele byggeprocessen. Standarder sikrer tydeligere krav

En hjælpende hånd
Bygningsreglementet specificerer byggelovens krav til opførelse, renovering og indretning af bygninger i forhold til bl.a. sikkerhed, brand, tilgængelighed og sundhed. For at sikre klare krav og gøre det tydeligt, hvordan de skal overholdes, bliver der i større omfang henvist direkte til konkrete standarder. Standarderne er således en hjælp til at underbygge kravniveau eller angive beregnings-og målemetoder.

- Standarder er en hjælpende hånd til at opfylde kravene i BR18. Standarder er med til at sikre klare og dokumenterbare krav, der gør det nemmere for brugerne at leve op til bygningsreglementet, siger Anne Holm Sjøberg.

Nyt site giver overblik
Dansk Standard har udformet et nyt site, der på en let og overskuelig måde giver overblik over standarderne i BR18.På siden kommer der løbende nye relevante artikler, webinarer, og andre konkrete værktøjer og viden, der kan hjælpe de udførende og rådgivende i byggeriet med at bygge efter gældende standarder og krav i BR18.

Dansk Standards nye site om BR18 kan findes ved at klikke her.

Blandt de største nyheder lige nu er nye krav på afløbsområdet-særligt ændringer af dimensionering som følge af størreregnintensitet. Dansk Standard afholder derfor et webinar om ændringerne og den nye version af standarden for afløbsinstallationer DS 432. Læs mere og tilmelding her.

Desuden er der nye krav til beton på vej. 1. januar træder et nyt anneks til betonstandarden DS/EN 206 nemlig i kraft. Annekset gælder for al beton, der udstøbes på byggepladser og på elementfabrikker, og indgår sammen med den europæiske standard DS/EN 206 iBR18.

Læs mere og tilmeld dig her.

Desuden er der nye krav til beton på vej. 1. januar træder et nyt anneks til betonstandarden DS/EN 206 nemlig i kraft. Annekset gælder for al beton, der udstøbes på byggepladser og på elementfabrikker, og indgår sammen med den europæiske standard DS/EN 206 iBR18.

-los

Læs mere om Byggeri

28/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.