left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Hastebehandling af krav om test og isolation

Hastebehandling af krav om test og isolation

Allerede torsdag vil sundhedsministeren fremsætte lovforslag i Folketinget om tvungen isolation ved indrejse i Danmark. Det ventes hastebehandlet, så det hurtigt kan træde i kraft

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Den seneste tid eksempler i medierne på, at personer ikke efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at gå i isolation efter en rejse i udlandet har fået regeringen til at handle hurtigt.

Der tegner sig derfor et bredt flertal for hastebehandling af en lov, der giver mulighed for at kræve test og isolation for personer, også danske statsborgere, der rejser ind i Danmark.
Ifølge justitsminister Nick Hækkerup forventes den nye lov at føre til regler om, at personer, der indrejser i Danmark - efter at have opholdt sig i udlandet, herunder danske statsborgere - omfattes af krav om at lade sig teste og gå i isolation i 10 dage med mulighed for at afkorte isolationen ved en negativ PCR-test foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse.

Undtagelser i grænselandet
Det betyder, at de gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne bliver til krav, og dermed forpligtelser for borgene.

Der vil dog blive fastsat visse undtagelser fra de i øvrigt gældende krav, herunder personer med bopæl i grænselandet og visse personer, der hyppigt krydser grænsen som led i varetagelsen af deres arbejde.

Udlændinge, der indrejser med henblik på at udføre arbejde, levere varer eller tjenesteydelser ind i eller ud af Danmark, vil heller ikke være omfattet af isolationskravet i de perioder, hvor de varetager deres job.

Sundhedsministeren vil fremsætte lovforslaget den 28. januar 2021, og forslaget vil herefter blive behandlet i Folketinge

Ansatte kan pålægges test
Loven stiller blandt andet krav om, at arbejdsgivere, der beskæftiger tilrejsende arbejdskraft fra nærmere bestem te lande, regioner eller områder, skal sørge for, at den tilrejsende arbejdskraft PCR-testes for covid-19 efter indrejse i Danmark.

Det følger af loven, at arbejdsgiver kan pålægge en ansat at blive testet for covid-19, herunder pålægge den ansatte at oplyse arbejdsgiver om resultatet af testen.

Pålægget om test skal være sagligt begrundet i hensynet til at begrænse spredningen af smitte med covid-19, herunder i arbejdsmiljøhensyn eller i væsentlige driftsmæssige hensyn i relation til den pågældende virksomhed.

Læs mere om Byggeri

26/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.