Aktuelle nyheder - Byggeri

Historisk lavt antal tvangsauktioner fortsætter

Historisk lavt antal tvangsauktioner fortsætter

I en kommentar til Danmarks Statistiks månedlige statistik for april om tvangsauktioner siger Dansk Industris bolig- og skatteøkonom, Bo Sandberg, at omfanget af tvangsauktioner historisk fortsat er på et lavt niveau.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I april steg antal tvangsauktioner en smule fra 108 til 133, og nu ligger niveauet for tvangsauktioner højere end 2021-gennemsnitttet på 117 om måneden:

- Den gode nyhed er, at antal tvangsauktioner stadig er i den lave ende rent historisk, og det skal ses i sammenhæng med andre nøgletal om friværdi og antal restancer, som tilsammen viser et øjebliksbillede af, at de danske boligejere stadig i gennemsnit er økonomisk velpolstrede med god betalingsevne, siger Bo Sandberg.

Også en dårlig nyhed
Til gengæld peger han på, at den dårlige nyhed er, at der er kommet markant mere modvind på boligmarkedet i 2022 sammenlignet med 2020 og 2021.

Inflationen gør ondt mange steder i samfundsøkonomi, husholdninger og virksomheder. Og boligrenterne er allerede steget så meget, at det virkelig kan mærkes rundt omkring:

- Selvom man selvfølgelig ikke kan sammenligne med 70´erne og 80´erne, så har vi som forbrugere en temmelig kort tidshorisont. Og når vi nu i over et årti har været vant til renter, der svinger omkring 0 eller 1-2 procent, så mærkes boligrenter på foreløbig 3-4 procent med pil opad ret voldsomt, siger boligøkonomen.

Mange underliggende tendenser
Han understreger, at der på bundlinjen fortsat er mange af de underliggende tendenser på boligmarkedet, som sløres af et historisk lavt boligudbud især af parcelhuse:

- Det er blandt andet med til at holde prisfald i ave, men der er al mulig grund til at skærpe opmærksomheden på boligmarkedet gennem resten af 2022. Nogle af de springende punkter for, hvor meget man senere i 2022 går ned i tempo, er disse tre - hvor meget stiger renten yderligere? Hvor varig er det aktuelle forhøjede prisniveau i samfundet? Og i hvor høj grad bliver også arbejdsmarkedet og jobsikkerheden ramt? slutter Bo Sandberg.Læs mere om Byggeri

8/5 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.