Aktuelle nyheder - Byggeri

HJÆLP! BR18 koster små virksomheder dyrt

HJÆLP! BR18 koster små virksomheder dyrt

Meromkostningen til byggetilladelser med statik og brand er steget voldsomt. Altanvirksomhed advarer politikerne mod kun at høre på de store virksomheder

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Kenneth Baand Larsen fra Dansk Altan i Asaa har skrevet til Folketingets Boligudvalg og boligminister Kaare Dybvad Bek for at gøre opmærksom på, at efter indførelsen af det nye BR 18 ’er tusindvis af andre små virksomheder i kategorien 1-20 ansatte, blevet sat total ud på et sidespor’:

- Vi mister rigtig mange opgaver. Det er meromkostningen vedrørende statik og brand, som gør dette. Vi har kunder, der efter det gamle reglement havde udgifter til en byggetilladelse på under 10.000,00 kroner på opsætning af 1-25 altaner. Denne omkostning ligger i dag på mellem 70.000,00 - 100.000,00 kroner, fortæller han.

Lyttes kun til de store
Ifølge Kenneth Baand Larsen er ’udgiften kørt helt af sporet’ ved blandt andet renoveringer, ombygninger og opsætning af altaner:

- Det er typisk opgaver, der ligger i prisklassen 50-500.000,00 kroner. Den nedsatte Taskforce er et rigtig godt initiativ, men igen lyttes der kun til de store virksomheder. Det har jeg selv mærket i den organisation, som jeg er medlem af. Dog er de inden for den seneste tid begyndt at ville skrive om problematikken. Jeg vil på det kraftigste opfordre til, at der snarest kigges på BR18, og der laves en ordning, hvor simpelt byggeri føres tilbage til det gamle BR15 eller lignende. De krav, der stilles i det nye BR 18, kommer til at koste rigtig mange ansatte og mange virksomheder i den kategori, som nævnt 1 -20 ansatte, slutter Kenneth Baand Larsen.

Læs mere om Byggeri

1/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.