Aktuelle nyheder - Byggeri

Håndværkerfradraget er i farezonenSkatteminister Morten Bødskov

Håndværkerfradraget er i farezonen

Regeringens tre støttepartier er alle mod BoligJobordningen og vil have den fjernet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I byggeriet er der ingen tvivl om, at BoligJobordningen har været en succes, men nu tyder meget på, at den kommer i spil, når der til efteråret skal laves finanslov.

Socialdemokratiet fredede ellers under valgkampen håndværkerfradraget, da påartiets daværende finansordfører, nuværende transportminister, Benny Engelbrecht, sagde til DR Nyheder:

- Det er vigtigt for mig at sende det signal, at den her ordning ikke bliver afskaffet, hvis der kommer en socialdemokratisk regering efter næste valg…

Ordning for de velstillede
Men såvel De Radikale som SF og Enhedslisten vil i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger finanslov om, at BoligJobordningen fjernes helt og aldeles.

Morten Østergaard (RV) vil ifølge DR bruge pengene på ’det grønne område eller på velfærden’, mens SF vikl bruge pengene på ’grønne tiltag’.

Enhedslisten mener, at BoligJobordningen er et dyrt skattefradrag, og at der primært er tale om støtte til arbejde, som alligevel ville være udført.

Enhedslisten mener desuden, at BoligJobordningen er socialt skævt, fordi det ofte er mere velstillede familier, der anvender ordningen.

BoligJobordning skal fungere effektivt mod sort arbejde
Skatteminister Morten Bødskov har ifølge DR gennem en pressemeddelelse slået fast at Socialdemokratiet ikke har planer om at afskaffe BoligJobordningen:

- Den er helt bestemt med til at sikre, at hverdagen for rigtige mange familier kan hænge bedre sammen, ligesom den er en vigtig håndsrækning til mindre håndværksvirksomheder og deres ansatte. Regeringen vil omvendt hele tiden være sikre på, at ordningen er skruet sammen på den rigtige måde. For eksempel så den fungerer som et effektivt middel i kampen mod sort arbejde. Den fremtidige udformning af boligjobordningen tager regeringen stilling til, når vi haft lejlighed til at se på, hvordan den nuværende ordning har fungeret, udtaler Morten Bødskov til DR.

Læs mere om Byggeri

8/7 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.