Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Horsens får 130 nye boliger ved Bygholm Sø’Vi har valgt at investere i Brahesbakke, fordi vi her kan bygge attraktive lejeboliger tæt på både by og natur, som almindelige mennesker har råd til at bo i’, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, PBU

Horsens får 130 nye boliger ved Bygholm Sø

Byggeriet består af både ejer-, leje- og almene boliger skabt til en bred målgruppe

Del artiklen på

Der står tre bygherrer bag det nye boligområde på cirka 55.000 kvadratmeter grund i første række til Bygholm Sø. Pædagogernes Pension (PBU) står for private lejeboliger. Domea Horsens og Danhaus står for henholdsvis byggeriet af almene familieboliger og private ejerboliger.

Skala Arkitekter har tegnet konkurrenceforslaget, der skaber et boligområde med enkeltstående punkthuse, der indgår naturligt i Bygholms smukke landskabelige træk. Punkthusene samler sig i trygge nærmiljøer, der danner optimale rammer for leg og fysisk aktivitet.

Projektets bærende ide har været en nænsom placering af de nye boliger samt at skabe et boligområde til en bred målgruppe. Således tager projektet afsæt i Horsens Kommunes bosætningsstrategi om at skabe boligområder, hvor det er muligt at blive boende i forskellige faser i livet.

De kommende beboere på Brahesbakke vil ikke blot kunne glæde sig over nærhed til både Bygholm Sø og rekreative områder samt Horsens golfbane, men også over at ligge blot tre kilometer fra Horsens centrum. Byen nås nemt med offentlig transport, som kommer til at ligge få minutters gang fra Brahesbakke-boligerne.

Oplever stor vækst
Horsens' borgmester Peter Sørensen glæder sig over de tre spændende projekter, der nu skal udvikles sammen på Brahesbakke.

- Horsens Kommune er inde i en fantastisk udvikling, og det har rigtig mange investorer fået øjnene op for i de seneste år. Vi oplever i Horsens - og har gjort det i mange år - en stor vækst i antallet af nye borgere, og det stiller ekstraordinært store krav til antallet af nye boligbyggerier. Vi har samtidig den holdning, at vi her i Horsens skal have ’varer på alle hylder’, hvilket betyder, at der skal være boliger for enhver i Horsens Kommune. Og derfor passer projekterne på Brahesbakke med en blanding af almene boliger, private lejeboliger og ejerboliger helt perfekt til vores overordnede målsætning, siger Peter Sørensen.

De tre bygherrer skal stå for at bygge boliger med hver sin ejerform, så der både vil være private lejeboliger, almene familieboliger og private ejerboliger.

En lang tradition
Dansk Boligbyg er valgt til totalentreprenør.

- Dansk Boligbyg ser sig selv som et naturligt valg som totalentreprenør i udvikling og opførelse af så stort et samlet byggeri, hvor blandt andet tid, bygbarhed og økonomistyring er meget vigtige parametre. Samtidig er det med kendte samarbejdspartnere som vi har en lang tradition sammen med inden for udvikling og opførelse af boligbyggeri. Det er første gang vi skal bygge sammen med PBU Pædagogernes Pension, hvilket vi ser meget frem til og som vi gerne ser udvikle sig yderligere i de kommende år, siger Anton Nørgaard, adm. direktør for Dansk Boligbyg.

Som rådgivende ingeniørfirma på projekt er valget faldet på Oluf Jørgensen Horsens.

-los

Læs mere om Byggeri

22/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder