Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Horsens sætter ind på bæredygtigt byggeri

Horsens sætter ind på bæredygtigt byggeri

På en konference på Horsens Rådhus sættes fokus på, hvordan bæredygtighed kan tænkes ind i byggebranchen

Del artiklen på

På tirsdag den 15. januar samles midtjyske håndværkere, entreprenører, rådgivere og andre virksomheder fra byggebranchen til en konference om cirkulært byggeri. Konferencen afholdes på Horsens Rådhus, hvor der vil være indspark om cirkulær økonomi samt indblik i, hvordan forskellige virksomheder i dag tilbyder cirkulære byggeløsninger til byggeprojekter.

Samtidig løfter Horsens Kommune sløret for tankerne bag det kommende bevægelsesbørnehus, der bliver bygget efter cirkulære principper:
 
- Flere og flere vil gerne bo i byerne, og det betyder, at vi skal være opmærksomme på, hvordan vi bruger vores ressourcer, når vi udbygger eller bygger om i byerne. I Horsens Kommune vil vi være med til at gå forrest inden for cirkulær økonomi, og derfor tænker vi cirkulære principper ind i nybyggeriet af daginstitutionen og multihallen, siger Lone Ørsted, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune.

Et af principperne i at bygge cirkulært er f.eks. at bruge byggematerialer, der sikrer et sundt klima, og som kan skilles ad og genanvendes på nye måder om mange år:

- Vi vil gerne tage ansvar for vores næste generationer og arbejder derfor med at tænke cirkulære principper ind i byggeriet. Det kan gøres på mange måder f.eks. i design, udendørsarealer eller selve udførelsen af byggeriet, siger Paw Amdisen, der er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget i Horsens Kommune.
 
Konferencen byder bl.a. på en række forskellige oplæg om 'Cirkulær økonomi i byggeriet' ved Marie Beyer Skydt, der er forretningsudvikler i Lendager Group, 'Bæredygtigt børnehus' ved Tanja Nyborg, der er direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune, og 'Proces og byggeri af det bæredygtige børnehus' ved Suna Cenholt, der er bygherrerådgiver og partner i Pluskontoret.

Konferencen er arrangeret i samarbejde mellem Circularity City, Clean, VIA University College og Horsens Kommune. Circularity City er et projekt, der skal booste udbud og efterspørgsel af cirkulære løsninger i byggebranchen.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/1 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder