Aktuelle nyheder - Byggeri

Hotel vil bygge, beklæde og isolere med træVisualisering: 3XN.

Hotel vil bygge, beklæde og isolere med træ

Byggeriet af en ny værelsesfløj på Hotel GSH i Rønne bliver ikke kun CO2-neutralt, men klimapositivt

Del artiklen på

Når Hotel GSH på Bornholm i 2021 slår dørene op for en ny værelsesfløj, bliver byggeriet ikke kun CO2-neutralt, men klimapositivt. Det er muligt, fordi værelsesfløjen bliver både bygget, beklædt og isoleret med træ. Og fordi træ naturligt absorberer CO2, er forventningen dermed, at byggeriet vil levere et positivt klimaaftryk.

Ifølge hoteldirektør Trine Richter bygger initiativet på en forventning om, at både danske virksomheder og danske turister fortsat vil se i retning af Bornholm – også efter den nuværende krise, der i sagens natur har ramt hotelbranchen hårdt. Samtidig håber hun at kunne vise vej for brugen af andre byggematerialer end stål og beton, som er de primære anvendte materialer i dag:

- Selv om branchen lige nu har det svært, er vi fulde af forventning om, at danskerne bliver ved med at holde ferie i Danmark, og at virksomheder fortsat vil efterspørge møder og konferencer med et bæredygtigt set-up. Måske endda i en endnu højere grad end tidligere, fordi det er en naturlig reaktion at prioritere nærområderne, når der er utryghed og usikkerhed forbundet med det at rejse. Under alle omstændigheder er vi meget begejstrede for udsigten til at sætte nye standarder for dansk erhvervsbyggeri med et klimapositivt byggeri, hvor den bærende konstruktion er træ. Alle taler om det – vi bygger med det, siger Trine Richter.

Det umuliges kunst bliver nu muligt
Det er hotellets oprindelige arkitekter fra 3XN, der tegner stregerne i projektet, som udmærker sig på en række områder. Bl.a. ved at det udnytter spildprodukter fra selve byggeriet – såkaldt fraskær – til møbler og overflader. Derudover bliver fraskær fra bornholmske granitbrud brugt til udsmykning, der samtidig er med til at regulere temperaturen. Det sker, fordi granit er i stand til at holde på både varme og kulde. Endvidere gør byggeriet udelukkende brug af naturlig ventilation via ovenlysvinduer og åbne partier, hvilket helt eliminerer behovet for mekanisk ventilation. Endeligt er det et kendetegn for bygningen, at alle dens komponenter kan genbruges i stedet for at ende med blive nedrevet og smidt væk som ved konventionelle byggeprojekter:

- Det er en drøm at få lov til at arbejde med en bygherre, som er fuldstændig kompromisløs i sin tilgang til bæredygtighed og cirkulær økonomi. På den måde er projektet det umuliges kunst, der nu bliver muligt. Udover at skabe grundlaget for en succesfuld forretning håber jeg, at byggeriet kan være med til at vise andre potentialet ved træbyggeri. Hvis vi i Danmark skal kunne nå i mål med vores klimamål, er byggebranchen nødt til at tænke og agere anderledes, og derfor er der stort brug for fyrtårnsprojekter som dette, siger Kasper Guldager, der er arkitekt og direktør i 3XN.

Ifølge Det Internationale Miljøagentur står byggebranchen for omkring 40 % af verdens udledning af CO2. Særligt stål og beton udgør store belastninger for miljøet og er samlet noteret for 16 % af verdens CO2-udledning.

Om Hotel GSH/Green Solution House
Green Solution House består af Hotel GSH og den tilhørende Restaurant GSH. Byggeriet er beliggende i Rønne på Bornholm og fungerer primært som hotel og mødested. Green Solution House fungerer desuden som udstillingsvindue for bæredygtige og klimavenlige byggeløsninger. Hotellet er sammen med Griffen Spahotel samt Fredensborg Badehotel en del af den bornholmske hotelvirksomhed Bornholm Hotels. Hotel GSH er skabt via en renovering og udvidelse af det tidligere Hotel Ryttergården.

-kj

Læs mere om Byggeri

21/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.