Aktuelle nyheder - Byggeri

Hovedstadens nye kulturrum åbner i dagFoto: Platant.

Hovedstadens nye kulturrum åbner i dag

Et af hovedstandens mest omdiskuterede byrum under Bispeengbuen er på vej til at blive omdannet til et kreativt sted med masser af aktivitet for både iværksættere og byens borgere

Del artiklen på

Arkitektur - samfund - byudvikling

I dag ligger det 4000 m2 store område under Bispeengbuen hen som et af hovedstadens tomme steder. Samtidig har området et uforløst, kreativt potentiale lige dér, hvor tusindvis af biler dagligt kører forbi ovenover.

Det er den socialøkonomiske virksomhed Urban 13, som står bag projektet under Bispeengbuen ved Nordre Fasanvej. Urban 13 er støttet af Realdania, Frederiksberg Fonden og Lokale og Anlægsfonden. Projektet har været undervejs siden 2017, hvor en gruppe unge lokale ildsjæle bød ind på Frederiksberg og Københavns Kommunes udbud på at fylde det tomme område med ny aktivitet.

Siden er der løbet meget vand under broen, og hvis man i dag cykler under den gamle motorvejsbro ved Nordre Fasanvej, kan man bl.a. se en stor rød bygning, der tårner sig op mellem betonsøjlerne. Og det er kun begyndelsen:

Containerbyen kommer både til at indeholde iværksætterkontorer, iværksætterstader med spisesteder, små butikker, digitale start-ups, håndværkere, kunst- og kulturskabere, byudviklere og forskellige sociale projekter. Det røde kulturhus, Garagen, bliver et omdrejningspunkt for aktivitet og for de besøgende, da den skal fungere som både indendørs og udendørs koncertsted, biograf, teater og medborgerhus.

Det er arkitekterne fra Platant, der har bistået ildsjælene med at omsætte ders ideer i den kreative containerby.

- Ideen er at skabe et bylaboratorium for 'de små med de store ideer'. Det kan være kokke, håndværkere, designere, kulturskabere, folk, der arbejder med cirkulær økonomi, eller håbefulde musikere. Men allervigtigst er det, at gerne vil gøre stedet til et trygt sted for de lokale. Dels ved at gøre området under Bispeengbuen til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt, men også ved at have daglige aktiviteter for unge som gamle, fortæller Alexander Stevns, der er initiativtager sammen med Benjamin Randbøll og Anas Kababo.

Filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk, siger:

- Et af byens måske mest vanskelige steder bliver nu et levende sted - fyldt med aktivitet og liv for alle. Projektet er båret frem af ildsjæle, og i Realdania ved vi, at netop ildsjæle gennem deres iderigdom, deres kreativitet og ikke mindst derse store engagement kan bidrage positivt til byudviklingen og bylivet. Vi er derfor meget glade for at større Urban 13 og glæder os meget til at følge stedets udvikling.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.