Aktuelle nyheder - Byggeri

Hver tredje husejer renoverer uden at kende reglerneDet er vigtigt at kende kravene i bygningsreglementet. Det er dog ikke alle, der sætter sig ind i reglerne, inden de går i gang med et projekt, viser tal fra Dansk Byggeris energianalyse.

Hver tredje husejer renoverer uden at kende reglerne

Når der skal renoveres eller bygges om hjemme i parcelhuset, skal boligejeren følge reglerne i bygningsreglementet BR18. Men hver tredje husejer kender ikke reglerne, inden de går i gang med at renovere, viser en rundspørge

Del artiklen på

Hvis du beslutter dig for, at du vil have gulvarme i badeværelset, så er det ikke nok at banke gulvet op og lægge et nyt varmeanlæg ind. Ifølge bygningsreglementet skal der også isoleres under gulvvarmeanlægget, ellers overholder du ikke kravene til isolering i forbindelse med ombygning, og så er renoveringen ulovlig.

Når man som boligejer bygger nyt, renoverer eller bygger om, skal man følge de gældende regler i bygningsreglementet, BR18. 68 % af de husejere, der har købt hus inden for de sidste ti år, og renoveret inden for de første fem år, var godt klar over, at de skulle følge de forskellige energikrav i bygningsreglementet. Men 32 % kendte ikke til reglerne. Det viser tal fra Dansk Byggeris energianalyse.

- Det er faktisk mange, der går i gang uden at kende reglerne. Det kan have store konsekvenser, når bygningsreglementet ikke bliver fulgt, og byggeprojekterne dermed er ulovlige. I tilfældet med gulvvarmen, så får man en alt for høj varmeregning, hvis man ikke isolerer efter de gældende regler. Og hvis huset ikke lever op til kravene i bygningsreglementet, og man sælger huset, risikerer man derudover et erstatningskrav fra de nye ejere. Det kan også give problemer hos forsikringsselskabet, hvis man ikke har fulgt reglerne, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Klare regler
Hvis man f.eks. får nye vinduer i huset, og udskifter et vindue uden midtersprosser til et vindue med en midtersprosse, skal man være opmærksom på reglerne i forhold til brandsikkerhed. Midtersprossen kan nemlig medføre, at brandsikkerheden ikke er overholdt.

- Man skal jo kunne komme ud og ind af vinduet , hvis uheldet er ude, så det ikke bliver en brandfælde, og det er der klare regler for. Derfor er det vigtigt at kende kravene i bygningsreglementet. Der er mange ting at holde styr på. En professionel håndværker kender selvfølgelig reglerne, men gør man arbejdet selv, er det vigtigt at kende til BR18, siger Camilla Damsø Pedersen.

-losLæs mere om Byggeri

4/7 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.