Aktuelle nyheder - Byggeri

Illegal arbejdskraft afsløret i Nordsjælland

Illegal arbejdskraft afsløret i Nordsjælland

Kontrol af social dumping gav bonus - tre østarbejdere blev anholdt og står foruden bøder til udvisning

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Ifølge Fagbladet modtog flere virksomheder strakspåbud for alvorlige brud på arbejdsmiljøet, da myndighederne var på social dumping-kontrol hos 56 virksomheder, og i Helsinge blev tre østeuropæere taget i at arbejde illegalt.

De tre østeuropæere var ansat til at bygge 21 lejligheder i centrum af Helsinge, og anholdelsen skete i forbindelse med en koordineret aktion mod social dumping med deltagelse af Arbejdstilsynet, SKAT og Politiet.

Det er ifølge Fagbladet Estate Invest, der står som bygherre, og firmaet har tidligere har blokeret af fagbevægelsen, fordi de underbetalte polske byggearbejdere i forbindelse med andre byggerier.

Udbredt problem
I alt besøgte Arbejdstilsynet 56 arbejdssteder og afgav blandt andet 34 straksforbud. Desuden viste det sig, at syv udenlandske virksomheder ikke var anmeldt korrekt i RUT-registret.

Aktionen i Nordsjælland viser, at myndighederne igen har taget fat på tilsynene med byggepladser, efter at de i foråret aflyste flere store landsdækkende kontroller, fordi Arbejdstilsynet var hjemsendt på grund af corona.

I juni besøgte Arbejdstilsynet 60 virksomheder, og siden har en række kontroller ifølge Fagbladet afsløret flere sager om social dumping. Eksempelvis blev i august og september flere end 20 illegale arbejdere fra blandt andet Ukraine anholdt på byggepladser i Stenløse og Hedehusene under ledelse af firmaet 2E Group.


Læs mere om Byggeri

29/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.