Aktuelle nyheder - Byggeri

InnoByg og Byg Fyn i ny alliance

InnoByg og Byg Fyn i ny alliance

Innovationsnetværket og Erhvervsklyngens strategisk samarbejde skal styrke byggevirksomheder og skabe vækst og udvikling via forskning, innovation, videnformidling og netværk

Del artiklen på

I december 2018 vedtog Folketinget den nye erhvervsfremmelov med det formål at forenkle erhvervsfremmesystemet og fjerne overlap mellem aktiviteter målrettet virksomhederne. Den nye alliance mellem InnoByg og Byg Fyn støtter op om det formål, og partnerne vil arbejde målrettet med at styrke Danmarks erhvervsliv og innovationsevnen i en fælles indsats.

Michael H. Nielsen er styregruppeformand i InnoByg og direktør i Dansk Byggeri. Han er en af kræfterne bag alliancen, og han er sikker på, at den nye alliance vil skabe endnu bedre vilkår for bygge- og anlægsbranchens virksomheder.

- Formålet med denne aftale er at indgå i et strategisk samarbejde med stærk regional og landsdækkende forankring i bygge- og anlægssektoren. Det strategiske samarbejde danner en endnu stærkere platform end den, vi har hver for sig i dag, og det vil komme branchens virksomheder til gode, siger Michael H. Nielsen.

Helt nye muligheder for virksomhederne
Formand for Byg Fyns advisory board og direktør i Isolerings-Gruppen, Kurt Adamsen, ser alliancen som vigtig, idet der for klyngens mange medlemmer bliver åbnet nye døre, som kan være med til at udvikle forretningen og styrke virksomhedernes konkurrenceevne yderligere.

- Vores alliance er strategisk interessant for virksomhederne, fordi InnoByg med sin unikke indsigt i og kontakt til videninstitutioner og virksomheder i hele landet i kombination med Byg Fyns stærke regionale forankring og erhvervskontakter åbner helt nye muligheder for virksomhederne. Via et tættere strategisk samarbejde kan vi opnå stor synergi og styrke i feltet mellem regionalt og nationalt fokus, forklarer Kurt Adamsen.

Medlemmerne bliver vinderne
Den nye alliance vil især have fokus på bæredygtighed og digitalisering i byggeriet (Build 4.0), hvilket vil afspejles i de fælles aktiviteter og workshops, som alliancen vil afholde. Marianne Meyer Jakobsen er netværksleder i InnoByg, og hun ser frem til samarbejdet, der kan skabe flere muligheder for bygge- og anlægsbranchen.

- I den her alliance slår vi et slag for at fremme fælles innovation. Det er stærkt at forene de to initiativers kræfter, og vinderne bliver helt sikkert medlemsvirksomhederne, som vil opleve bedre muligheder for innovation og en nemmere adgang til samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner, siger Marianne Meyer Jakobsen.

Hun bakkes op af forretningschef i Byg Fyn, Christina Melvang, som uddyber den nye alliances fremadrettede planer.

- På den korte bane vil alliancen arbejde aktivt for at understøtte byggebranchens muligheder for at indgå i erhvervsfremmebestyrelsens kommende erhvervsstrategi som en af de 10-12 styrkepositioner. Hvis det lykkes, vil alliancen søge at bidrage til dialog om etablering af en bredt funderet national klynge, der skal understøtte og styrke den danske bygge- og anlægsbranchens fortsatte vækst og udvikling, siger Christina Melvang.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/6 2019