oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Islandsk kunst i Mærsk TårnetSkitse af Timepiece af Ragnar Kjartansson.

Islandsk kunst i Mærsk Tårnet

Bygningsstyrelsen har udpeget islandske kunstner til at producere et filmværk til Mærsk Tårnet

Del artiklen på

Bygningsstyrelsen har udpeget den islandske kunstner Ragnar Kjartansson til at producere filmværket Timepiece til Mærsk Tårnet, der huser Det Sundhedsviden-skabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Timepiece er et fiktivt univers, som griber om sig i tid og rum. Værket er en uge lang film, hvor kittelklædte skuespillere bevæger sig i et scenisk univers - et for hver af ugens dage. Værket afspilles døgnet rundt og fungerer som et ur, hvor man sporadisk og nogen steder konstant får et kig til en anden verden i realtid.

Ragnar Kjartansson er bl.a. kendt for sin brug af teatrets virkemidler, repetition og performanceværker, der strækker sig over ualmindeligt lange tidsrum. Ragnar Kjartansson siger om sit nye kunstværk:

- Jeg ønsker at skabe et værk, der lever og ånder med bygningen. En film, der kan bruges alle steder i bygningen som et ur eller pauseskærm i auditorierne og ved pc'erne. Det er et stedsspecifikt filmværk, der er inspireret af forskernes hverdagsliv og videnskabens heroiske mål, der er kræfterne bag forandring og fremskridt.

Kunstværket bliver et signaturværk for Mærsk Tårnet og bliver produceret i løbet af 2018. Det filmiske værk angiver en ny retning for kunsten på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og introduceres af kunstneren på fakultetets nytårskur den 11. januar 2018.

Dekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ulla M. Wewer, har deltaget i udvælgelsen og udtaler:

- Kunsten har altid spillet en central rolle på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, hvor den giver et ekstra pust til vores nysgerrighed og kreativitet. Ragnar Kjartanssons værk viser en ny form og retning for, hvordan kunst kan integreres tæt ind i forsknings- og undervisningsmiljøet. Vi glæder os over at modtage et værk af denne kaliber og ser frem til det videre samarbejde med kunstneren og Bygningsstyrelsen om realiseringen af værket.

Bygningsstyrelsen har på baggrund af kunstcirkulæret om kunst i statslige byggerier afsat midler til kunst i forbindelse med opførelsen af Mærsk Tårnet til Københavns Universitet. Ragnar Kjartansson har med Timepiece vundet en skitsekonkurrence, der er udskrevet af Bygningsstyrelsen på vegne af kunstudvalget for Mærsk Tårnet. Kunstudvalget er repræsenteret ved Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet og A. P. Møller Fonden. Kunstudvalget er blevet rådgivet af Jakob Fenger, der er kunstfaglig rådgiver og kunstner, Superflex. Anders Kold, der er kurator & Head of Acquisitions på Louisiana Museum of Modern Art, har bistået som fagdommer i konkurrencen.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder