Aktuelle nyheder - Byggeri

Kampen mod Lynetteholm er blevet en folkesag

Kampen mod Lynetteholm er blevet en folkesag

Københavnerne vil ikke have Lynetteholmen. 68 procent mener, at Lynetteholm skal genovervejes og at alternativer skal vurderes, før man går videre

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En ny måling foretaget af YouGov på vegne af foreningen ’Byen for Borgerne – Stop Lynetteholm’ viser, at 68 procent af indbyggerne i Hovedstadsområdet vil have beslutningen om Lynetteholmprojektet taget op til nye overvejelser - og vurdering af alternativer - før projektet fortsætter

YouGov har gennemført analysen i perioden 18. August - 02. september 2022, og undersøgelsen dokumenterer ifølge initiativtagene, at modstanden mod Lynetteholm er blevet en folkesag.

Markant flertal siger stop
Den nye undersøgelse, der er sendt til Folketingets Miljøudvalg, viser, at er markant flertal ønsker at projektet ikke videreføres. Kun meget få - otte procent - mener, at det skal fortsætte.

- Undersøgelsens resultater viser, at Folketinget bør lytte til borgernes skepsis og stoppe projektet nu. Der er også klart, at den netop igangsatte proces med borgerinddragelse og borgersamling rammer helt forkert i forhold til befolkningens holdninger. Der er ikke behov for at udvikle store ideer og planer for en kunstig halvø, som borgerne ikke ønsker, lyder budskabet fra ’Byens Borgere’.

Kom nu i øjenhøjde
De efterlyser, at politikerne ’møder borgerne i øjenhøjde’ og tager den helt grundlæggende samtale om Lynetteholms grundidé:

- Den debat er helt afgørende, hvis vi skal undgå dybe kløfter mellem københavnerne og politikerne om byens udvikling de næste årtier, påpeges det.

55 procent af respondenterne mener ikke, at beslutningen om Lynetteholm er taget på baggrund af tilstrækkeligt grundige analyser af konsekvenserne for klima og miljø. Kun 13 procent mener, at projektet er tilstrækkeligt dokumenteret.

66 procent mener, at Danmark skal være mere lydhør over for blandt andet de betænkeligheder, der er kommet fra den svenske side af Øresund omkring Lynetteholm.

Demokratisk betænkeligt
Mest bestænkeligt set i et demokratisk perspektiv er det, at hele 62 finder det demokratisk uacceptabelt at afskære borgernes klageadgang undervejs i projektet, og 74 procent mener, at Folketinget bør fremlægge en plan for, hvordan det samlede Lynetteholmsprojekt inklusiv metro- og vejforbindelser skal finansieres, før man går videre og indgår nye anlægskontrakter.

Læs mere om Byggeri

22/9 2022
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.