Aktuelle nyheder - Byggeri

Kæberyster til hovedstadens arbejdsmarkedKøbenhavn er meget hårdt ramt af coronakrisen og mange tusinde er på lønkompensation

Kæberyster til hovedstadens arbejdsmarked

222.100 lønmodtagere blev betalt for ikke at gå på arbejde i april måned

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ingen har været i tvivl om, at anvendelsen af lønkompensationsordningen under corona-krisen har været omfattende. Men at den har været så omfattende, som det er tilfældet, er kommet bag på Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg:

- Der var overraskende mange beskæftigede på lønkompensation i april. Hele 222.100 blev betalt for ikke at passe deres arbejde i den måned, som allerede nu er gået over i historien som den sorteste på arbejdsmarkedet og i samfundsøkonomien nogensinde i fredstid i Danmark, siger cheføkonomen.

Arbejdsmarkedet sendt til tælling
Han kalder på den ene side de mange på lønkompensation en ’kæberyster især til hovedstadens arbejdsmarked’:

- Men samtidig også et vidnesbyrd om, at det var godt, der blev reageret resolut med dette vel nok vigtigste enkeltelement i de hjælpepakker, der blev strikket hurtigt sammen af Folketinget tilbage i de hektiske martsdage. Den kommende tid, hvor den indenlandske økonomi forhåbentlig normaliseres i takt med at hjælpepakkerne udfases, vil vise, om arbejdsmarkedet kun er blevet sendt til tælling og dermed kan rejse sig igen – eller om der er tale om en decideret knockout. Førstnævnte er heldigvis det mest sandsynlige, men for enkelte virksomheder og brancher er der snarere tale om det sidstnævnte, siger Bo Sandberg.

Grotesk
Han kalder det ikke mindst ’grotesk’, at nedlukningen af Kastrup Lufthavn betyder, at næsten 44 procent af alle job i Tårnby Kommune i april var omfattet af lønkompensation:

- Men at også over 14 procent af jobbene i så stor en kommune som København var lønkompenserede i april, er helt vildt og bomber hovedstadens arbejdsmarked flere år tilbage, slutter Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

25/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.