Aktuelle nyheder - Byggeri

Kommune investerer 48 millioner i energibesparelserMed 48 ekstra mio. kr. de næste fem år vil Kolding Kommunes energikoordinatorer især sætte fokus på energistyring i de kommunale bygninger. Her er det teknikrummet på Bramdrup Skole.

Kommune investerer 48 millioner i energibesparelser

Byrådet i Kolding har bevilget 48 millioner kr. til energibesparelser i kommunens ejendomme med fokus på optimeret drift og energistyring, nye ventilationsanlæg, varmepumper, LED og spare-vandhaner

Del artiklen på

Samfund - Energibesparelse

Siden 1998 har Kolding Kommune arbejdet kontinuerligt og systematisk med energibesparelser i alle kommunale bygninger. I 2015 vedtog byrådet Kommunens tredje energihandleplan og bevilgede samtidig 10 mio. kr. årligt til indsatsen. Den pulje har byrådet netop forhøjet med tre mio. kr. årligt og har samtidig forlænget perioden med tre år til 2025. Dermed er der i alt øremærket 48 mio. kr. til indsatsen de næste fem år.

- Vi har opnået fine resultater med vores energihandleplaner og er lykkedes med at reducere mellem 11 og 29 procent på vand, varme og el i løbet af 13 år. Vi har fx skiftet til LED-belysning, fået vandspare-armaturer og trelags termoruder i mange bygninger og udskiftet mange af de mest energislugende maskiner, hvidevarer og anlæg, fortæller energikoordinator Pernille Bech Darbroudi fra By- og Udviklingsforvaltningen og fortsætter:

- Det betyder også, at vi efterhånden har plukket rigtig mange af de lavthængende frugter og skal finde andre indsatsområder. Derfor har vi også store forventninger til et nyt energistyre-system, hvor energi- og vandforbruget på de enkelte ejendomme kan overvåges mere effektivt og nemmere og hurtigere give et overblik over energi- og vandspild.

Bakkeskolen får bedre indeklima
En af de kommunale ejendomme, der har udsigt til at få glæde af de ekstra millioner, er Bakkeskolen. Der er tale om et stort helhedsprojekt, der både kommer til at fokusere på energioptimering, bygningsvedligehold og bedre indeklima.

- Vi vil efterisolere, udskifte ruderne, lave et nyt varmeanlæg, installere nyt ventilationsanlæg og forsyne klasselokalerne med frisk luft via ventilationslofter og ny LED belysning. Derudover udskifter vi den gamle styring af varme og ventilation. Alt i alt kommer vi til at reducere CO 2 og spare penge, men nok så vigtigt forventer vi, at eleverne får et bedre indeklima og dermed et bedre læringsmiljø, fortæller energikoordinator Lars Højensgård, der står i spidsen for projektet.

Projektet på Bakkeskolen kommer til at koste 3,75 mio. kr. med en tilbagebetalingstid op til 14,3 år. Generelt har alle de energibesparende tiltag i Energihandleplan III en tilbagebetalingstid på maksimalt 10 år, men i Bakkeskole-projektet er der accepteret en længere tilbagebetalingstid, da det både omfatter energibesparelser, indeklimaforbedringer og bedre læringsmiljø.

-jhn

Læs mere om Byggeri

6/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.