Aktuelle nyheder - Byggeri

Kommuneaftale bringer os ikke nærmere klimamål- Skal det lykkes, er godt 1 mia. kr. ekstra dog kun en beskeden håndsrækning og langtfra nok til at løfte efterslæbet i energieffektiviseringen af de kommunale bygninger, siger Simon O. Rasmussen.

Kommuneaftale bringer os ikke nærmere klimamål

Hos Tekniq Arbejdsgiverne glæder man sig over, at kommunerne i 2020 får flere penge, men hvis vi skal nå klimamålene er der langt til målstregen

Del artiklen på

Kommunalpolitik - samfund - miljø

Kommunernes anlægsloft hæves i 2020 med syv procent fra 17,8 mia. kr. til 19,1 mia. kr. Penge, som især skal bruges på at bygge nyt og renovere eksempelvis skoler og daginstitutioner. Det glæder brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

- Det er ingen hemmelighed, at folkeskoler og institutioner mange steder er nedslidte og lider under dårligt indeklima. Forhåbentlig vil de ekstra penge blive brugt til at skabe mere frisk luft i vores skoler og institutioner. Det er hårdt tiltrængt og vil styrke både indlæring, helbred og det generelle velbefindende for elever og lærere , siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

En beskeden håndsrækning
Han håber også, at pengene vil sætte yderligere skub i energieffektiviseringen ude i kommunerne.

- Skal det lykkes, er godt 1 mia. kr. ekstra dog kun en beskeden håndsrækning og langtfra nok til at løfte efterslæbet i energieffektiviseringen af de kommunale bygninger - som ellers er et fokusområde, regeringen har understreget i kommuneaftalen, siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

- Og hvis vi også skal leve op til regeringens ambitiøse mål om at sænke CO2-udledningen med 70 procent i 2030 , er det nødvendigt, at stat og kommuner går forrest og viser vejen. I den sammenhæng er en mia. kr. et godt skridt - men der er altså langt til målstregen, " siger Simon O. Rasmussen.

-jhn

Læs mere om Byggeri

9/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.