Aktuelle nyheder - Byggeri

Konkurrencevindere vil integrere vandet i VejleIllustration: Josephine Philipsen, Andrés Hernández Wiliamson og kunstneren Louisa Brando fra vinderforslaget Membranen.

Konkurrencevindere vil integrere vandet i Vejle

Vinderne af idékonkurrencen Kanten leverer et helhedstænkende bud på en stormflodsbeskyttelse mod Vejle Fjord, hvor vandet er en naturlig del af hele kvarteret

Del artiklen på

Arkitektur - Byudvikling

Det vindende forslag, Membranen, kommer fra de to landskabsarkitekter Josephine Philipsen og Andrés Hernández Wiliamson og kunstneren Louisa Brando. Forslaget tildeles 150.000 kr.

Kernen i deres forslag er en helt ny tilgang til det at bo så tæt på vandet, som borgerne gør i Vejle. I stedet for at se vand som noget, der skal holdes væk fra land, forestiller de sig et terræn i hele Fjordbyen, der kan trives med at stå under vand, når det fra tid til anden bliver aktuelt.

- Vi får med Membranen ikke blot et forslag til kantzonerne, men også en skitse til en masterplan for, hvordan Fjordbyen kan udvikles i et design med vand i stedet for mod vand. Det er et stærkt greb, der forholder sig til hele bydelen og skaber en retning for byudviklingen, der kan være spændende at arbejde videre med, siger stadsarkitekt Lisbet Wolters.

25 forslag
Hun har været en del af bedømmelsesudvalget med bl.a. borgmester Jens Ejner Christensen, udvalgsformændene Karl Erik Lund og Gerda Haastrup Jørgensen og Tom Nielsen, der er professor ved Arkitektskolen Aarhus. Udvalget har gennemgået de 25 innovative bud på en stormflodsbeskyttelse.

- Det har været en utrolig spændende proces, og vi har været så heldige, at vi har haft hele 25 forskellige forslag at forholde os til. At idékonkurrencen har været en åben konkurrence har virkelig højnet innovationsniveauet og bredden i de indkomne forslag, og det har været meget berigende at se, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

-los


Læs mere om Byggeri

14/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.