Aktuelle nyheder - Byggeri

Konkurstal afspejler ikke situationen i dansk økonomi

Konkurstal afspejler ikke situationen i dansk økonomi

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, mener ikke, at de seneste konkurstal fra Danmarks Statistik, der viste 615 konkurser i august, er alarmerende

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Økonomi

Ifølge Dansk Byggeris cheføkonom er dansk økonomi i en ’god grundform’, og den udefra kommende usikkerhed kan ikke aflæses i konkurstallene - endnu.

Han peger på, at konkurser typisk kommer med betydelig forsinkelse, ofte 1-2 år, og de 615 konkurser i august var det indtil nu laveste i år:

- Tilmed var kun 177 af konkurserne blandt aktive virksomheder. Det allerbedste er dog, at der kun blev tabt 655 fuldtidsjob som følge af augusts konkurser, og det er laveste antal siden efteråret 2016, siger Bo Sandberg.

Konkurstallet svinger fra måned til måned
Han henviser i øvrigt til, at konkursantallet svinger en del fra måned til måned, og at det har ligget ’overraskende højt’ de seneste par år:

- Men et økonomisk opsving er nu engang ikke nogen garanti eller vaccine mod økonomiske eller afsætningsmæssige udfordringer for den enkelte virksomhed. Zoomer man ind på byggeriet, var der i august også langt om længe godt nyt med 59 konkurser mod et gennemsnit på 85 månedlige konkurser i de øvrige måneder af 2019, siger cheføkonomen.


En lille solstråle
Han kalder det ’en lille solstråle’, at relativt få byggevirksomheder gik konkurs i august, men Dansk Byggeri forventer uændret et ret hårdt konkursår i 2019, hvor bygge- og anlægsbranchen formentlig runder de 900 virksomhedslukninger:

- Trods 5-6 års opsving i byggeriet, er det overordnede billede stadig ganske mange byggekonkurser. Der er hård konkurrence i branchen, og det resulterer i, at det halter noget med soliditet og indtjening i mange virksomheder, siger Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

6/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder