left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Lang ventetid på forhandlinger om infrastrukturTransportminister Benny Engelbrecht har kørt infrastrukturforhandlinger ind på en permanent rasteplads

Lang ventetid på forhandlinger om infrastruktur

Tålmodigheden er ved at slippe op med regeringen trækken i langdrag med forhandlinger om fremtidens danske infrastruktur.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Senest har Venstres medlem af Folketinget, den tidligere Randers-borgmester, Michael Aastrup Jensen, bedt transportminister Benny Engelbrecht svare på, om regeringen har intentioner om at gå i gang med infrastrukturforhandlingerne, herunder en udvidelse af E45 fra Vejle til Randers.

Han henviser til, at den tidligere regering fremlagde en fuldt finansieret plan for blandt andet den pågældende strækning, og at det snart er 500 dage siden, regeringen tiltrådte.

Mere hensyn til klima og miljø
Ministeren peger på, at det fortsat er regeringens ambition ’at forhandle en bred og langsigtet aftale om de kommende års investeringer i infrastrukturen i form af en grøn mobilitetsplan’:

- Det skal være en aftale, der i langt højere grad tager hensyn til klima og miljø, hvilket blandt andet kræver investeringer i kollektiv trafik og cyklisme. Men vi skal naturligvis også udbygge vores vejnet. Langt hovedparten af trafikken foregår i dag på vejene, og trods regeringens ambitioner om at styrke den kollektive trafik, vil det også være tilfældet i fremtiden, når bilerne på vejene i stigende grad bliver grønne, forklarer Benny Engelbrecht.

Realistisk indfasningstakt for grønne biler
Han ønsker dog inden forhandlingerne om en infrastrukturplan at kende ’den realistiske indfasningstakt for de grønne biler’:

- Vi har som bekendt – et bredt flertal i Folketinget – forpligtet os på et ambitiøst mål om at reducere Danmarks samlede udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Her kommer vi ikke uden om en grøn omstilling af transportsektoren. Som bekendt forhandler vi aktuelt om en grøn vejtransportaftale. Når den aftale er indgået, vil næste skridt være at se på en langsigtet aftale om investeringer i infrastruktur. Og når vi kommer til de forhandlinger, er det også min klare forventning, at udvidelser af E45 vil kunne komme i spil, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Læs mere om Byggeri

17/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.