left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Løfter kulturarv fra historisk bymidteDet 4000 m2 store projekt ligger på Bryggerivej 1-3 i Nyborg.

Løfter kulturarv fra historisk bymidte

Et nyt attraktivt boligprojekt, Bryggergården, bliver en moderne byport i Nyborgs historiske bymidte

Del artiklen på

I alt 4000 m2 boligprojekt bliver forvandlet til en moderne byport i hænderne på Mangor & Nagel Arkitekter, og karakteren af byport opstår ved brug af flere arkitektoniske greb:

Bygningens ’tårn’ i midten spejler den tårnlignende bygning på den anden side af rundkørslen. Dertil kommer koblingen mellem områdets skalaer og et markant gavlmotiv, der hylder den oprindelige bygning:

- Vi har ladet os inspirere at de gamle byhuse og valgt at holde fast i det oprindelige gavlmotiv, fortæller arkitekt Jesper Skjoldborg Kullberg fra Mangor & Nagel og uddyber:

- Men vi trapper murværket ned i skala til den gamle bydel, så facaden fremstår lavere. Samtidig knækker vi bygningen på hjørnet, så byrummet fortættes, og man langsomt glider ned langs bygningen og ind i byen. På den måde formidler vi skalamæssigt overgangen mellem land og by. I værktøjskassen ligger et intenst arbejde med gavlen som motiv, facaden og en markant tagform, der giver mulighed for at underdele bygningen skalamæssigt og sætte arkitekturens klassiske elementer base, krop og tag i spil. Via skala-arbejdet forbinder vi således det gamle og det nye byrum - overgangen mellem land og by. Og så har vi selvfølgelig valgt klassiske materialer som murværk, tegl og træ af respekt for den gamle bydel.

Ved at trække tråde tilbage til byens gamle historiske huse og forbinde overgangen mellem land og by vil Mangor & Nagel således løfte Nyborgs kulturarv og formidle den i et moderne byggeri, der trækker tråde tilbage til fortiden og samtidig fortolker byens moderne identitet. Foran byggeriet har Mangor & Nagel tegnet et lille park-strøg – et grønt bælte med plads til grønne træer.

Nyborg-projektet afventer nu en ny lokal plan, hvorefter den nuværende udslidte bygning vil blive revet ned. De 47 nye lejligheder fordeles på fem plan og bliver to, tre og fire vær.-lejligheder på mellem 60 og 82 m2.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.