Aktuelle nyheder - Byggeri

Løntilskud til lærlinge er en god håndsrækningDen nye aftale betyder, at arbejdsgivere i det private kan få dækket størstedelen af deres udgifter til løn til lærlinge og elever i resten af 2020.

Løntilskud til lærlinge er en god håndsrækning

Ny trepartsaftale giver gode rammer for at fastholde de nuværende praktikpladser og en økonomisk gulerod til virksomheder, der vil oprette nye, lyder det fra erhvervsskolen Tradium, der forventer en god effekt

Del artiklen på

Samfund - Erhvervsuddannelse

Følgerne af COVID-19 har givet mange danske arbejdsgivere økonomiske udfordringer, og det risikerer at gå ud over elever og lærlinges muligheder for at komme i praktik som en del af deres erhvervsuddannelse. Derfor har regeringen og arbejdsmarkedets parter lavet en trepartsaftale, som holder hånden under lærlinge og elever og giver en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder.

- Når flere bliver arbejdsløse, er en erhvervsuddannelse en god vej til tilbage til arbejdsmarkedet. Det vil have store konsekvenser for både Danmarks arbejdsstyrke og for den enkelte elev, hvis vi ikke kan fastholde det nuværende niveau i praktikpladser. Derfor er vi glade for, at der lavet en aftale, der gør det attraktivt for virksomheder at tage elever og lærlinge ind, fortæller Lars Michael Madsen, der er direktør på Tradium.

Tilskud resten af året
Den nye aftale betyder, at arbejdsgivere i den private sektor kan få dækket størstedelen af deres udgifter til løn til lærlinge og elever i resten af 2020. Virksomhederne får dækket 75 % af elevlønnen for de elever, der allerede er ansat. For elever og lærlinge på nye uddannelsesaftaler bliver 90 % af elevlønnen dækket, og for nye elever med korte uddannelsesaftaler er det 45 % af elevlønnen.

- På Tradium forventer vi en øget søgning på vores erhvervsuddannelser og AMU-kurser, og vores vejledere og virksomhedskonsulenter står klar til at hjælpe videre. Men vi forventer også en situation, hvor der er brug for flere praktik- og lærerpladser end normalt. Praktikpladsen er et vigtigt element i vores elevers uddannelse, og derfor skal det være overkommeligt at oprette nye praktikpladser - også for virksomheder, der er i en vanskelig situation, siger Lars Michael Madsen.

- jhn


Fakta: Så meget tilskud kan man få i 2020

Som arbejdsgiver i den private sektor kan man få dækket størstedelen af sine lønudgifter til sine elever og lærlinge gennem et løntilskud, der gælder resten af 2020:

90 % af lærlingens løn i virksomheden, hvis man ansætter en ny lærling i en ordinær uddannelsesaftale i dag.
75 % for de lærlinge, man allerede havde ansat pr. 1. maj 2020. Dette gælder alle aftaletyper.
45% hvis man ansætter en lærling i en kort aftale i dag.

Alle virksomheder i den private sektor er omfattet af ordningen. Man kan dog ikke få løntilskud for elever eller lærlinge, hvis man modtager lønkompensation fra Erhvervsstyrelsen i samme periode.

Man kan læse mere om løntilskuddet her

Kilde: Børne- og undervisningsministeriet

Læs mere om Byggeri

2/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.