Aktuelle nyheder - Byggeri

Lokale råvarer har vist deres styrke under corona

Lokale råvarer har vist deres styrke under corona

SPONSORERET INDHOLD: Med dansk produktion og alle råvarer inden for ca. 150 km er Troldtekt A/S en af de virksomheder, der har kunnet producere på fuldt tryk under pandemien

Del artiklen på

Der bliver vasket og sprittet hænder hyppigere, alle eksterne chauffører har mundbind på, og medarbejderne holder større afstand til hinanden. Men derudover har det været svært at se på Troldtekts produktionslinje i Troldhede, at verden er ramt af en global pandemi.

En forretningsmodel med brug af lokale råvarer har nemlig stillet Troldtekt stærkt i en global krise:

- Hele vores strategi er bundet op på at producere lokalt og dokumenteret bæredygtigt. Vi får vores rødgran fra certificerede skove i Jylland, og det længste væk, vi henter vores råvarer, er Aalborg Portland. Derfor har vi ikke haft nogen problemer med at få vores leverancer og holde fuld damp på produktionen. Samtidig har de korte transport afstande en positiv indflydelse på CO2-regnskabet, siger Peer Leth.

Værdikæder er blevet en vigtigere prioritet
Da brancheorganisationen DI Byg i april 2020 spurgte sine medlemmer, hvordan corona-krisen påvirkede dem, var der ængstelse at spore. F.eks. svarede 42 % af de adspurgte medlemsvirksomheder, at de i nogen, stor eller meget stor grad havde oplevet problemer med at modtage underleverancer som følge af corona-virus. Derimod sagde blot 27 % af virksomhederne, at de slet ikke havde oplevet problemer.

- Alle virksomheder har brug for at kunne få komponenter frem til tiden. Under corona-krisen har byggeriet især været udfordret af, at fragten over landegrænserne i perioder har haft vanskeligt ved at passere. Og visse steder som Frankrig, England og flere sydeuropæiske lande har hele byggesektoren været lukket ned. Det har også presset de danske virksomheder i byggesektoren, der har leverandører i disse lande, siger Elly Kjems Hove, branchedirektør i DI Byg.

Ifølge Elly Kjems Hove har corona-krisen fået virksomheder i byggeriet til at gå deres forsyningskæder efter i sømmene. Først og fremmest for at overveje, om man har alternative leverandører til vigtige komponenter, men også for at prioritere digital tracking af leverancerne, så man hele tiden kan følge med.

- Det er godt for en virksomhed som Troldtekt, at de kan få alle råvarerne i Danmark. Den mulighed er det langt fra alle, der har, siger hun og tilføjer, at corona-krisen har fået virksomheder til at opbygge lidt større lagerbeholdninger, så produktionen kan opretholdes, selvom der måtte komme kortvarige nedlukninger.

I 2017 besluttede Troldtekt at fordoble produktionen i vestjyske Troldhede med en ny fabrikslinje til 180 mio. kr.

Udspringer af beslutning i 2017
Når Troldtekt og adm. direktør Peer Leth i dag føler, at de - indtil videre - er sluppet nådigt gennem corona-pandemien, skyldes det bl.a. en stor beslutning i 2017. Her besluttede virksomheden nemlig at fordoble produktionen i vestjyske Troldhede med en ny fabrikslinje til 180 mio. kr.

- Vi kunne godt have flyttet en del af produktionen til udlandet, hvor lønomkostningerne er lavere. Men det var kun en meget kort overvejelse, fordi virksomheden er så lokalt forankret. Samtidig ser vi store fordele ved at have fabrik og leverandører af råvarer samlet inden for kort afstand. Den beslutning er vi kun blevet yderligere bekræftet i under corona-krisen, hvor vores lokale setup har vist sig meget robust og betydet en høj forsyningssikkerhed, siger Peer Leth.

I filmen kan du se, hvordan Troldtekt producerer akustikplader med de lokale råvarer træ og cement.

Fakta om Troldtekt:
Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge. Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold.

Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

Læs mere om Troldtekts strategiske fokus på bæredygtighed og lokale råvarer.

Læs mere om Byggeri

22/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.