Aktuelle nyheder - Byggeri

Lovlige ladestandere er borgernes eget ansvar

Lovlige ladestandere er borgernes eget ansvar

Af en artikel i fagbladet Elektrikeren fremgår det, at der er risiko for ’klamphuggeri’ ved opsætning af ladestandere til elbiler.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Allerede i dag er det ifølge Elektrikeren muligt at købe ladestandere til elbiler i onlinebutikker eller i butik. Elektrikerne har oplevet flere eksempler på mangelfuld eller direkte misvisende rådgivning fra forhandlere af elbil standere til private kunder.

Men ifølge erhvervsminister Simon Kollerup er det Sikkerhedsstyrelsen, der er myndighed på elområdet, herunder også for reglerne, der vedrører installation af ladestandere til elbiler. Sikkerhedsstyrelsen oplyser blandt andet, at opsætning eller installation af ladestandere til elbiler er autorisationskrævende arbejde:

- Ladestandere må dog også tilsluttes af en virksomhed, der erhvervsmæssigt producerer eller servicerer ladestandere. Som udgangspunkt er det den enkelte borgers ansvar at sikre sig, at ladestandere til elbiler installeres på lovlig vis, når det drejer sig om installation i borgerens private bolig, ligesom det er med mange andre installationer eller brugsgenstande, oplyser erhvervsministeren.

Afventer effekt af styrket vejledning
Sikkerhedsstyrelsen er opmærksom på, at der bliver installeret flere ladestandere i takt med, at udbredelsen af elbiler stiger:

- I den forbindelse har styrelsen noteret sig, at nogle forhandleres vejledning ved salg af ladestandere er mangelfuld. Sikkerhedsstyrelsen følger derfor løbende udviklingen og er blandt andet i gang med at styrke vejledningen på området i samarbejde med brancheorganisationen TEKNIQ og virksomheden Clever, der udbyder ladestandere. Jeg vil afvente og se effekten af en styrket vejledning, før jeg eventuelt vil tage initiativ til yderligere tiltag, oplyser Simon Kollerup

Læs mere om Byggeri

7/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.