Aktuelle nyheder - Byggeri

Lovændring skal ske på et oplyst grundlagDet er ikke mindst balladen om 'Den Sønderjyske By' på Frederiksberg, der har rettet skytset mod kapitalfondes moderniseringer

Lovændring skal ske på et oplyst grundlag

EjendomDanmark ønsker en hurtig afklaring af regeringens planer om indgreb mod kapitalfondes ejendomsopkøb

Del artiklen på

Politik - samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Regeringen har bebudet et indgreb over for kapitalfondes opkøb af danske ejendomme for efter en modernisering at hæve huslejerne voldsomt.

Den nye boligminister Kaare Dybvad har i flere interviews slået fast, at han vil justere reglerne om de såkaldte ’gennemgribende moderniseringer’ inden nytår, og i EjendomDanmark er den administrerende direktør Jannick Nytoft klar til en aftale om, hvordan man kan finansiere modernisering af gamle lejligheder, så de ikke forslummer.

På et oplyst grundlag
På den anden side har han også et ønske om, at det ’skal ske på oplyst grundlag’.

Jannick Nytoft henviser til, at markedet i øjeblikket næsten er gået i stå, fordi der er usikkerhed hos alle – lige fra de store pensionskasser til den enkelte lejer:

EjendomDanmarks direktør er desuden tilfreds med meldinger fra både boligministeren og De Radikale, der modsat venstrefløjen ønsker at fastholde muligheden for at modernisere gamle lejligheder.

Bred aftale er vigtig
EjendomDanmark er i øvrigt med i en ekspertgruppe under Boligministeriet, som skal kortlægge omfanget af moderniseringer og se på eventuelle mulige ændringer af reglerne, ’hvis det er nødvendigt’:

- Vi har hele tiden sagt, at vi er med på at se på løsninger, HVIS der er problemer med lovgivningen. Men det er vigtigt, at politikerne tager udgangspunkt i, hvad eksperterne kommer frem til, siger Jannick Nytoft, der understreger, at det er vigtigt med en bred aftale om boliglovgivningen.

Skal kunne betale sig
EjendomDanmarks administrerende direktør forventer, at boligministeren gerne vil sikre, at der fortsat laves langsigtede investeringer:

- Jeg kan ikke være mere enig. Men det kræver ro og stabilitet, og det skabes bedst gennem brede forlig i Folketinget, så vi ikke risikerer pludselige ændringer, hvis flertallet skifter efter et valg. Det skal fortsat kunne betale sig for en udlejer at modernisere en lejlighed, så de private lejeboliger også er gode familieboliger om ti og tyve år. Og det er jeg glad for, at ministeren har forståelse for, slutter Jannick Nytoft.

Læs mere om Byggeri

19/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.