Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Lærlingenetværk i Sorø har plads til alle55 lærlinge lyder ellers som en pæn flok. Men der er plads til flere i det nystartede lærlingenetværk som Sorø Erhverv driver for en række håndværksvirksomheder i Sorø Kommune.

Lærlingenetværk i Sorø har plads til alle

Virksomhederne bag Sorøs tværfaglige lærlingenetværk har nu besluttet at åbne netværket op for alle lærlingevirksomheder i Sorø Kommune

Del artiklen på

55 lærlinge lyder ellers som en pæn flok. Men der er plads til flere i det nystartede lærlingenetværk som Sorø Erhverv driver for en række håndværksvirksomheder i Sorø Kommune.

Nu har de otte virksomheder, der står bag netværket, besluttet, at det skal være åbent for alle virksomheder i Sorø Kommune, som har lærlinge, som er i gang med en erhvervsfaglig uddannelse.

Tim Christoffersen fra AGJ er en af dem, som har været med til at etablere lærlingenetværket. Han siger:

– Vi har besluttet at åbne det op for alle virksomheder med erhvervsfaglige lærlinge, fordi vi forestiller os, at de står med nogle af de samme udfordringer som håndværksvirksomhederne. Så jo flere der får glæde af det tværfaglige netværk, jo bedre.

Forening bakker op
Sorø Håndværker og Industriforening bakker op om initiativet og glæder sig over, at endnu flere virksomheder og deres lærlinge vil få glæde af det tværfaglige og sociale fællesskab i lærlingenetværket.

Peter Hansen fra virksomheden Poul W. Jensen eftf. er formand i Håndværker og Industriforeningen. Han siger:

– Da Sorø Håndværker og Industriforening blev stiftet i sin tid var det netop ud fra et ønske om at gøre noget mere for lærlingene. Så lærlingenetværket ligger fuldstændig i tråd med det, vi er optagede af i foreninge, siger han og fortsætter:

– Lærlingenetværket giver lærlingene en mulighed for at mødes med andre, som også har valgt en håndværksmæssig uddannelse. Vi håber selvfølgelig på, at de går hjem og fortæller deres omgangskreds om de oplevelser, de har fået i netværket, og på den måde er med til at sende et budskab om, at det er godt at være lærling, siger Peter Hansen.
Ikke mindst for mindre virksomheder, som måske kun har en eller nogle få lærlinge, kan netværket være med til at gøre lærlingetiden mere attraktiv.

Forrygende debut
Lærlingenetværket havde sin debut tidligere på året, hvor 55 lærlinge mødtes på Parnas Natur og Aktivitetspark til en forrygende dag med konkurrencer og socialt samvær.

-jhn

Fakta: Kontakt her, hvis du vil være med
Næste arrangement finder sted den 8. marts på Hørkram. Virksomheder, som vil høre mere eller vil tilmelde deres lærlinge til arrangementet, kan kontakte Johanne H. Christensen fra Sorø Erhverv på jhch@soroe.dk eller 21 55 18 43.

Lærlingenetværket er Danmarks første tværfaglige lærlingenetværk.
Lærlingene mødes 2 gange om året til faglige og sociale arrangementer.

Læs mere om Byggeri

5/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder