Aktuelle nyheder - Byggeri

Mange ubekendte i nyt BoligministeriumErhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius (foto:Ricky John Molloy)

Mange ubekendte i nyt Boligministerium

Dansk Byggeri sætter spørgsmålstegn ved modellen med ’ét ministerium – to ministre’, Men samtidig betegnes Kaare Dybvad som ’et naturligt valg som boligminister’

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Der er glæde i Dansk Byggeri over, at der endelig igen er en boligminister i regeringen, som får ansvaret for blandt andet boliglovgivningen, herunder Bygningsreglementet.

Erhvervspolitisk direktør Torben Liborius siger til BygTek, at det er en god idé at etablere et ’fokuseret ministerium, der skal tage sig af boliger og byggeri:

- Vi har savnet en fokuseret politisk indsats i forhold til det meget vigtige område, som byggeriet er i forhold til både nutid og fremtid, siger Torben Liborius.

Politisk stedbarn
Tidligere har byggeriet hørt til under Erhvervsministeriet, og mange i byggesektoren følte sig nærmest som et ’politisk stedbarn’ i det regi. Sådan vil Torben Liborius dog ikke betegne situationen:

- Tilgangen til byggesektoren som et erhverv er vigtig. Men det er også vigtigt, at ministeriet har både viljen og evnen til at se området i sammenhæng og ikke blande det med mange andre ting, det vil være en fordel for byggesektoren. Derfor det en god idé med en boligminister, siger han videre.

Byggeriet skal fylde mere
Men der er dog et spørgsmålstegn ved situationen, for det bliver to ministre med kun ét ministerium – Transport- og Boligministeriet, og der kan man godt frygte, at boligområdet bliver nedprioriteret:

- Det tyder på, at det er ét ministerium, der skal betjene to ministre, og det vil vi fra byggeriets side se på med stor interesse. Sådan har det jo været hidtil, men vi havde håbet, at byggeriet skulle have et ministerium om ikke for sig selv, så et ministerium, hvor byggeriet fylder mere, end det har gjort hidtil, siger Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør.

Behøv for højt fagligt niveau i ministeriet
Torben Liborius henviser til, at byggeriet er inde i en stærk udvikling i form af teknologisk udvikling på det digitale område og byggematerialer:

- Det skal der tages højde for, når man bygger. Derfor er der behov for et højt fagligt niveau i embedsværket. Derfor er et ministerium med to så forskellige områder som transport og byggeri på samme tid en meget stor opgave at gabe over. Det kan føre til en ringere regulering, end det kunne have været. Boligministeriet får blandt andet hele byggelovgivningen under sig og skal administrere puljemidler. Men vi ved ikke, hvordan innovationsdagsordenen håndteres. Derfor er der mange ubekendte, men udgangspunktet er godt, siger han.

Et naturligt valg til opgaven
Torben Liborius fremhæver i øvrigt den nye boligminister som en ’vidende og god til dialogen’:

- Han har været boligordfører for Socialdemokratiet, han har skrevet bøger om området, og han er uddannet geograf. Han har derfor mange gode kompetencer i forhold til at løfte opgaven. Han er faktisk et helt naturligt valg til boligministerposten, slutter Dansk Byggeris erhvervspolitiske direktør.

Høre hele interviewet med Torben Liborius på nedenstående link:

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3634&T=Mange ubekendte i nyt Boligministerium

 

Læs mere om Byggeri

28/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.