Aktuelle nyheder - Byggeri

Materialebibliotek skal reducere materialespildFrøslev har netop afsendt sin første palle med resttræ. Der er tale om 53 m3 tørret fyrretræ.

Materialebibliotek skal reducere materialespild

Træleverandør Frøslev har sikret sig, at virksomhedens restprodukter fremover bliver sat til salg i et materialebibliotek, hvorfra andre virksomheder kan genanvende produkterne

Del artiklen på

Træleverandør Frøslev har indgået et tæt samarbejde med den århusianske virksomhed The Upcycl. The Upcycl forbinder restmaterialer fra produktioner landet over med andre virksomheders forsyningskæder. Det foregår ved, at virksomheden uploader billeder af restmaterialerne i et digitalt og fysisk materialebibliotek, hvorfra andre virksomheder for symbolske beløb kan købe produkterne. På den måde reduceres produktionen af nye varer, og det har positiv betydning for klima og miljø.

- Det betyder rigtig meget for os i Frøslev, at vi sætter så lille et aftryk på naturen som muligt. Derfor har vi hele tiden fokus på at minimere materialespild og på at sikre, at det materialespild, som vi ikke kan undgå, bliver genanvendt og udnyttet fuldt ud. Når vi har indgået et samarbejde med The Upcycl, så er det fordi, at der kan sidde en virksomhed, som vi aldrig har hørt om, et sted i Danmark, og som har brug for lige præcis vores restmaterialer. Forbindelsen til den virksomhed hjælper The Upcycl med at skabe, fortæller Brian Nissen, der er salgschef i Frøslev.

Stor efterspørgsel på genbrugstræ
Og virksomheder, som kan bruge resterne fra Frøslevs produktion af certificeret træ, er der masser af. Det fortæller Rikke Ullersted, der er grundlægger af The Upcycl:

- Det var os, som henvendte os til Frøslev for at høre, om de ikke kunne tænke sig at bidrage til vores materialebibliotek. Vi har rigtig mange kunder, som ønsker at genanvende certificeret træ, siger hun og forklarer, at det f.eks. er arkitekter, der arbejder med bæredygtige projekter, hvor det er en del af projektet, at byggematerialerne skal være genanvendt.

-kj

Læs mere om Byggeri

4/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.