Aktuelle nyheder - Byggeri

Medicingigants nye hovedsæde opført med løndumping

Medicingigants nye hovedsæde opført med løndumping

Ifølge 3F’s Fagbladet er en italiensk entreprenør på medicinalvirksomheden Ferrings nye hovedsæde blevet grebet i at underbetale deres udenlandske arbejdere.

Del artiklen på

Den internationale medicinalvirksomhed Ferring er ved at få opført et nyt hovedsæde på Amager ved Øresund, og byggeriet har ifølge Fagbladet tidligere været gerningssted for ’systematisk løndumping’ for mere end syv millioner kroner.

Nu er den gal igen, idet et andet af de store italienske byggeselskaber, er taget i at snyde deres ansatte.

MPNM Byggeri ApS er en fusion af to italienske entreprenørfirmaer, som oprindeligt stod for betonarbejdet ved byggeriet, og virksomheden er i en faglig voldgift blevet dømt til at betale 950.000 kroner for underbetaling af ni medarbejdere.

3F havde krævet efterbetaling på vegne af de ni italienske bygningsarbejdere, hvoraf otte er medlemmer af 3F.

Ifølge Fagbladet er en af italienerne snydt for næsten 300.000 kroner på mindre end et år.

Gentagne problemer
3F slår fast, at Ferrings byggeri har været præget af social dumping ’fra start til slut’, og det nye hovedsæde i Kastrup går under navnet ’Soundport’ med ’et prisskilt’ på cirka 1,1 milliarder kroner.

Fagbladet peger dog på, at byggeriet er blevet dyrere og forsinket, fordi Ferring har haft gentagne problemer med blandt andre MPNM Byggeri, der blev sat på porten i efteråret og nu er gået i betalingsstandsning for at undgå konkurs.

Sidste år var det to italienske underentreprenører på byggeriet, Edilmaf og B.C.I. Service, der blev dømt for systematisk underbetaling af 123 udenlandske bygningsarbejdere.

Yderligere to sager
I den nye sag fastslår voldgiftsretten, at MPNM ikke kan undlade at betale ansatte overtidsbetaling, ligesom bygningsarbejderne ikke har fået løn for alle deres arbejdstimer og er blevet snydt for feriepenge og pension.

Ifølge Fagbladet er der yderligere to sager ved Arbejdsretten omkring løndumping på Ferringsbyggeri. I disse to sager har 3F krav om et tocifret millionbeløb.
Opførelsen af Ferrings nye domicil forventes færdigt til maj næste år.

DanB

Læs mere om Byggeri

9/7 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.