Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Måltal for lærlinge er nået

Måltal for lærlinge er nået

Seneste opgørelse viser, at der er beskæftiget næsten 14 procent lærlinge ved byggerier og renoveringer støttet af Landsbyggefonden

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det fremgik af aftalen om at anvende midler fra Landsbyggefonden til renovering og nybyggeri, at mindst 12 procent af de beskæftigede skal være lærlinge i praktik.

Ifølge transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har Boligselskabernes Landsforening siden 2013 foretaget årlige optællinger af, hvor mange praktikanter, der er på renoveringssagerne i den almene sektor.

Ved den seneste optælling, som blev gennemført i november 2016, har BL også indhentet oplysninger fra igangværende nybyggerier.

78 nybygnings- og renoveringssager
Der er dog ved optællingen i 2016 sat fokus på brugen af frivillige aftaler, sociale klausuler og arbejdsklausuler vedrørende byggesagerne, og de viser, at der samlet set er indberettet 78 nybyggeri- og renoveringssager. Det er på niveau med foregående år.

Samtidig viser optællingen en andel på 13,9 procent lærlinge på byggesagerne, hvilket er den hidtil højeste andel, siden man begyndte at opgøre antallet af praktikpladser på almene byggerier i 2013.

Læs mere om Byggeri

12/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder