Aktuelle nyheder - Byggeri

Modulbyggeri til elever med særlige behov

Modulbyggeri til elever med særlige behov

Tilbygningen til specialskolen Skjernåskolen opføres ved en midlertidig, præfabrikeret byggeløsning indtil, at skolens behov er klarlagt yderligere

Del artiklen på

I Skjern er Ringkøbing-Skjern Kommune ved at opføre en stor tilbygning til specialskolen Skjernåskolen, som har til formål at formidle specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand til elever med nedsat funktionsniveau, autisme, ADHD eller andre former for indlæringsvanskeligheder. Netop elevernes særlige behov stiller anderledes og større krav til byggeriet, som ABC Pavilloner er totalentreprenør på:

- Eleverne på Skjernåskolen har andre behov i deres dagligdag, og det skal byggeriet af den nye tilbygning til skolen understøtte. Eksempelvis skal klasserne være mindre, da der kun er seks elever i hver klasse med ca. tre undervisere. Derimod skal der i forlængelse af alle klasselokaler være aflastningsrum på knap ti kvadratmeter, så eleverne har mulighed for at afskærme sig fra resten af klassen og arbejde uden forstyrrelser omkring sig, fortæller arkitekt på projektet, Johnny Andersen fra Tegnestuen Fjordlyst.

Han fortsætter:

- Derudover bliver den nye tilbygning indrettet og bygget med mange døre, så man let og med så få forstyrrelser som muligt kan trække sig efter behov. Generelt var det en forudsætning for afgivelse af tilbud til projektet, at byggevirksomhederne dels kunne levere en løsning, som matcher de meget specifikke og tekniske krav og dels kunne levere en løsning inden for en meget kort tidsfrist, så skolen kan stå klar allerede efter sommerferien.

Lejeperiode på tre år
Tilbygningen til Skjernåskolen bliver opført som en midlertidig løsning på 380 m2, indtil behovet ifm. skolen er klarlagt yderligere, og her har ABC Pavilloners præfabrikerede byggeløsning også andre klare fordele. Ringkjøbing-Skjern Kommune kan nemlig leje de specialdesignede moduler, som efter en tre-årig periode efterfølgende transporteres tilbage til byggevirksomheden:

- Selvom vi specialbygger de ni moduler, så de matcher til skolens og elevernes konkrete behov, så binder projektet ikke længere end de tre år. Når lejeperioden udløber, henter vi modulerne hjem igen, hvor vi genbruger byggematerialerne til andre projekter. På den måde er løsningen fleksibel for bygherre, mens der også bliver taget højde for det bæredygtige aspekt, fortæller bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner, Simon Lahn Christensen, som desuden fortæller, at der vil være mulighed for at forlænge lejeaftalen, hvis Ringkjøbing-Skjern Kommunes behov ændrer sig.

Sammensættes på utallige måder
Tilbygningen til skolen bliver opført med fem klasselokaler med aflastningsrum til hvert samt fælles faciliteter som eksempelvis køkken og toiletter, og skulle Ringkjøbing-Skjern Kommune om to år få behov for yderligere plads, er der også muligheder for det:

- Skulle der opstå et behov for yderligere plads, er det også nemt at udbygge. Modulbyggeri foregår nemlig lidt som Legoklodser, hvor man kan stable og sammensætte modulerne på et utal af måder, og det vil man også kunne ved skolen, hvis man eksempelvis får behov for et klasselokale mere, siger Simon Lahn Christensen.

Skjernåskolen består af specialbørnehaven, som modtager børn fra nul år indtil skolestart, og en undervisningsdel fra 0. klasse til og med 10. klasse. ABC Pavilloner skal aflevere projektet senest i uge 28.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder