Aktuelle nyheder - Byggeri

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Nordiske og maritime boliger på gammelt færgeleje

Projektet 'Tømmergraven' tager sin beliggenhed på DSB'’s gamle færgeleje seriøst; arkitekturen er nordisk og maritim

Del artiklen på

Af Marie Sofie Larsen

Arkitektur - byudvikling

Arkitekturen spejler sig i de oprindelige nordiske havnehuse til sejlbåde og fiskegrej, og som vi kender det fra mange små havne, er det nye boligprojekt bygget i faste takter med gentagende gavle. Byggeriet består af både lejeboliger og ejerboliger, som opføres som randbebyggelse. Husene mod syd er i fire etager, mens husene mod vest er i tre etager. Der er penthouselejligheder med tagterrasser i både syd- og vesthusene, og et bådhus med skure og parkeringsareal.

Som de oprindelige og ydmyge små havnehuse er det nye havnebyggeris klassiske saddeltage beklædt med tagpap med trekantslister. Trapperummene er markeret i facaden med store karakterfulde koøjevinduer - også et kendt maritimt motiv, omkransede af karakterfulde mørke tegl fra Strøjer Tegl.

Murstenene har fået ekstra brænding i specialovn, som har givet dem sorte og brune nuancer. De er blødstrøgne og massive og af dansk ler. Facaderne mod den vestlige del af havnen er trukket tilbage for at give plads til solide overdækkede altaner.

Boligerne er lyse: De store vinduespartier, lysindfaldet fra to sider og ikke mindst loftet, som går til kip i penthouselejlighederne, giver luft og bringer havnebassinet helt tæt på og næsten med ind i stuen. Lyse egetræsgulve, hvide vægge og lofter med Troldtektplader bidrager til den maritime nordiske stemning.

Køkkenet er åbent og praktisk grebsfrit med hvide flader på skabs- og skuffemoduler. Flere af lejlighederne har to badeværelser, et med separat bryggersdel med vaskemaskine og tørretumbler, og i forbindelse med det største soveværelse er der adgang til en garderobe med plads til en skabsvæg.

Altanerne ud mod vandet har glasværn med galvaniserede stålrammer. På den måde bliver udsigten uhindret – også inde fra boligen. Tagterrasserne på godt 50 m2, er beklædt med store keramiske fliser.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 6.

Læs mere om Byggeri

16/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.