Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nordjyderne drømmer om at bygge nyt En ny undersøgelse blandt godt 5.600 danskere over 18 år foretaget af analyseinstituttet Voxmeter viser, at hele 1,2 procent af nordjyderne går med planen om at bygge nyt inden for de næste 12 måneder

Nordjyderne drømmer om at bygge nyt

I Nordjylland planlægger 1,2 procent at bygge hus inden for de næste 12 måneder. Det er dobbelt så mange som gennemsnittet for resten af Danmark, viser en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Voxmeter

Del artiklen på

Husbyggeriet i Danmark står langt fra stille, og flere familier går med drømmen om at bygge nyt. Tal fra Danmarks Statistisk viser, at der sidste år blev bygget 7.649 enfamiliehuse i Danmark.

Det er en stigning på hele 30,2 procent, hvis man sammenligner med for bare fem år siden. Faktisk skal man helt tilbage til 2009 for at overgå antallet, hvor 9.712 enfamiliehuse blev bygget.

Nordjysk byggeiver
Og byggelysten er i den grad også til stede i Nordjylland. En ny undersøgelse blandt godt 5.600 danskere over 18 år foretaget af analyseinstituttet Voxmeter viser, at hele 1,2 procent af nordjyderne går med planen om at bygge nyt inden for de næste 12 måneder. Det er dobbelt så mange som gennemsnittet for resten af landet, hvor Region Midtjylland med 0,8 procent har de næstmest byggelystne borgere, mens Region Hovedstaden har færrest med 0,4 procent.

Bankdirektør er ikke overrasket
Undersøgelsen er foretaget for Nordjyske Bank, der lige nu oplever en markant stigende efterspørgsel efter lån til netop nybyggeri:

- Vi har de sidste par år mærket en stigning i antallet af henvendelser på lån til boligbyggeri, og derfor kommer tallene fra Voxmeters undersøgelse heller ikke bag på os. Nordjylland og især områderne omkring regionens større byer som Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Aalborg er i rivende udvikling, og derfor fristes mange også til at købe byggegrunde her, fortæller Nordjyske Banks bankdirektør, Mikael Jakobsen, og fortsætter:

- Samtidig er der nogle markedstendenser, som giver både nordjyderne og resten af Danmark rammerne for at opfylde drømmen. Det gælder især den høje beskæftigelse og danskernes rekordhøje opsparinger, som er med til at give det råderum, der skal til.

Mangel på byggegrunde
Derudover fremhæver Mikael Jakobsen, at efterspørgslen på byggegrunde er større end udbuddet flere steder i Nordjylland. Og det stiller krav til banken for at sikre tilfredse kunder:

- Mange nordjyder vil især gerne bygge hus i de større byer, hvor manglen på jord og således også konkurrencen er stigende. Her er det nødvendigt, at vores kunder kan få svar på lånehenvendelser hurtigt, og derfor garanterer vi svar inden for blot 48 timer.

Undersøgelser viser desuden, at 2,1 procent af nordjyderne planlægger at købe færdigbygget hus inden for de næste 12 måneder, 0,8 procent planlægger at købe ejerlejlighed og 0,3 procent et sommerhus. Også her gælder Nordjyske Banks svargaranti på henvendelser indenfor 48 timer.

-jhn

Læs mere om Byggeri

5/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder