Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Norge bygger verdens højeste træhus- Med Mjøstårnet viser vi, at det er muligt at bygge store, træbygninger. Den planlagte opførelse af det norske regeringskvarter kan blive et internationalt vartegn inden for træ, siger Buchardt

Norge bygger verdens højeste træhus

Lidt nord for Oslo er 'Mjøstårnet ved at blive bygget. Det bliver mere end 80 meter højt og kommer til at være 30 meter højere end det, der i dag anses som verdens højeste træbygning. Se video om byggeriet her

Del artiklen på

Mjøstårnet er opkaldt efter sin nabo og Norges største sø, Mjøsa. Denne konstruktion, som bryder alle rekorder, bliver placeret ved søens nordøstlige spids i den lille by Brumunddal, halvanden times kørsel nord for Oslo.

- Mjøstårnet sætter nye standarder inden for trækonstruktioner. Bygningen er det tætteste, vi kommer på en skyskraber i træ, siger investor og bygherre, Arthur Buchardt.

18 etager
Bygningen kommer til at bestå af 18 etager og få en højde på 80 meter. Den vil indeholde lejligheder, en indendørs swimmingpool, hotel, kontorer, restaurant og fællesrum. Byggeriet forventes at være færdigt i december 2018. Moelven, som er en lokal skandinavisk industrikoncern i Mjøsa-området, leverer det nødvendige træ fra lokale nåleskove til at konstruere tårnet og swimmingpoolområdet.

- Konstruktionen og opførelsen af Mjøstårnet er intet mindre end ingeniørarbejde i verdensklasse og sker uden brug af udvendige stilladser på trods af kompleksiteten ved at arbejde i højden. Vi bruger primært kraner og supplerer med hejseværk efter behov. Vi har nu nået 33 m, hvilket betyder, at vi mangler 48 meter, siger Buchardt.

Miljøvenlige materialer bliver standard
Arthur Buchardt fastslår, at han kan bevise, hvor miljøvenligt det er at bygge med træ.

- En projektgruppe, der er nedsat af de norske vejmyndigheder, undersøgte muligheden for at bygge verdens længste træbro over søen Mjøsa. Deres undersøgelser viser, at byggeri med træ i stedet for beton kan reducere CO2-udledningen med op til 30 procent," siger Buchardt.

Buchardt mener, at bygge- og anlægssektoren vil følge i bilindustriens fodspor.

- Om 15 år er jeg overbevist om, at det vil være ulovligt at fremstille og sælge biler, der kører på fossile brændstoffer. Jeg tror ligeledes, at miljøvenlige materialer bliver en international lovpligtig standard, siger Buchardt.

Paris-klimaaftalens betydning
Arthur Buchardt har ladet sig inspirere af klimaaftalen fra Paris.

- Man kan sige, at jeg har set lyset. Jeg vil gerne hjælpe med formidle et vigtigt budskab med dette projekt. Ved at bygge med træ giver man miljøet en hjælpende hånd, siger Buchardt.

Buchardt håber, at hans ambitioner om at bygge verdens højeste træbygning kan inspirere andre.

-jhn

 

 

 

Læs mere om Byggeri

5/12 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder